Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 4,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Κίνα: Στο 4,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 4,8%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, λόγω της υποχώρησης που σημειώθηκε τόσο στις τιμές τροφίμων όσο και στις τιμές των μη εδώδιμών προϊόντων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 5,2% τον Φεβρουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 4,8%.
Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 18,3% σε ετήσια βάση, έναντι 21,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν επιβράδυνση στο 0,7% έναντι 0,9% τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, οι τιμές του χοιρινού κρέατος «εκτοξεύθηκαν» κατά 116,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το 135,2% του Ιανουαρίου.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και ενέργειας, αυτός διαμορφώθηκε στο 1,2% έναντι 1% τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -1,2%, έναντι μηνιαίας ανόδου 0,8% τον Ιανουάριο.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,5% σε ετήσια βάση για τον ίδιο μήνα, έναντι πτώσης -0,4% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης