Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά +0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020

Γαλλία: Κατά +0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά +1,1%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδέιχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί οριακή άνοδος της τάξεως του +0,1%.
Ωστόσο, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα κατά +1,1%.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε κατά +0,9%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +1,2% που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, η παραγωγή άνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,9%, ενώ η παραγωγή στον τομέα εξοπλισμού μεταφορών ενισχύθηκε κατά +2%.
Η παραγωγή στα ορυχεία και τα λατομεία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή μηχανημάτων και εξοπλισμού κατέγραψε οριακή αύξηση της τάξεως του +0,5%.
Όσον αφορά το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,4% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης