Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): Ευελπιστούμε ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη των G20 θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου

Birol (IEA): Ευελπιστούμε ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη των G20 θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, τόνισε ότι δεν αναμένει γρήγορη ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου
Την ελπίδα του ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των G20 θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου, εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, καθώς οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πτώση της ζήτησης και την αύξηση της παραγωγής.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του IEA εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ανέφερε ότι «μετά το ευπρόσδεκτο βήμα που ανακοινώθηκε από ορισμένους παραγωγούς πετρελαίου, αναμένω τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας των G20».
Παράλληλα, ο κ. Birol εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συνάντηση των G20 «θα βοηθήσει στην αποκατάστασης της σταθερότητας, την οποία χρειάζεται πολύ η αγορά πετρελαίου».
Ωστόσο, ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας διευκρίνισε ότι δεν αναμένει γρήγορη ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, ούτε εκτιμά πως οι τιμές του πετρελαίου θα επιστρέψουν άμεσα στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την κρίση.
Χθες, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν «άλμα» μετά την αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα σε ΟΠΕΚ και Ρωσία, επιστρέφοντας στη συνέχεια σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών ότι η μείωση στην παραγωγή δεν είναι αρκετή να ανισταθμίσει την πτώση που έχει καταγραφεί στη ζήτηση.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία των ΟΠΕΚ+ αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση της ζήτησης για το ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να διαμορφωθεί ακόμα και στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης