Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Αδύναμο το μήνυμα αλληλεγγύης από το Eurogroup, εν μέσω της κρίσης

Berenberg: Αδύναμο το μήνυμα αλληλεγγύης από το Eurogroup, εν μέσω της κρίσης
Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους όσον αφορά την έκδοση των corona bonds
Αδύναμο χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Berenberg Bank, το σήμα αμοιβαίας υποστήριξης που εξέπεμψε το Eurogroup με τη συμφωνία της Πέμπτης.
Όπως εξηγούν, σύμφωνα με το CNBC, ένας από τους λόγους είναι ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους όσον αφορά την έκδοση των corona bonds, για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανασυγκρότησης,
H Βerenberg Bank είχει αναφερθεί πρόσφατα στη σημασία να εκφραστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
"Ο τρόπος με τον οποίο Ε.Ε. και Ευρωζώνη θα αντιδράσουν στην πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να καθορίσει τη συμπεριφορά απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τις επόμενες δεκαετίας", ανέφερε ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως εξήγησε, η αλληλεγγύη μπορεί να ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό project, ενώ στον αντίποδα, η έλλειψη αυτής της αλληλεγγύης ενδέχεται να υπονομεύσει τα πολιτικά θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης