Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΛΙΑΜΕΠ: Αυτά τα όπλα επιστράτευσε η ΕΕ κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

ΕΛΙΑΜΕΠ: Αυτά τα όπλα επιστράτευσε η ΕΕ κατά της πανδημίας του κορωνοϊού
Όλες οι παρεμβάσεις της ΕΕ στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ΕΛΙΑΜΕΠ
Η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία απειλούνται να βυθιστούν στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, καθώς ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει περισσότερες απώλειες από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Μοιραία, λοιπόν, τα ευρωπαϊκά κράτη έπρεπε να ριχτούν με όλα τα όπλα τους στη μάχη για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
Η φονική νόσος, που ξεκίνησε από την επαρχία Hubei της Κίνας, έχει επιφέρει στην ευρωπαϊκή οικονομία ένα άνευ προηγουμένου υφεσιακό σοκ.
Και ενώ αυτό που διακυβεύεται είναι το ευρωπαϊκό όραμα, τα κράτη-μέλη της Ένωσης προσπαθούν να αντιδράσουν λαμβάνοντας μέτρα τόσο σε νομισματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.
«Καλούμε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία» δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, LeMaire και Scholz, αντίστοιχα, πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Απριλίου.
«Απαιτείται μια δημοσιονομική απάντηση στη ζώνη του ευρώ» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde.

Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι τώρα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Image
Τι αποφάσισε το Eurogroup της 9ης Απριλίου
Image
Όλα τα μέτρα των ευρωπαϊκών θεσμών και των εθνικών κυβερνήσεων
ImageImage
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης