Τελευταία Νέα
Διεθνή

IHME: Σοκάρουν οι προβλέψεις - Ποιες χώρες θα καταγράψουν τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό - Αρχές Αυγούστου θα λήξει το πρώτο κύμα

IHME: Σοκάρουν οι προβλέψεις - Ποιες χώρες θα καταγράψουν τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό - Αρχές Αυγούστου θα λήξει το πρώτο κύμα
Η Βρετανία θα πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
Η Βρετανία θα πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με προβλέψεις ερευνητών, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να καταγράψει περισσότερους από 60.000 θανάτους από το COVID-19.
Νέα έρευνα από το Institute Health Metrics and Evaluation (IHME), προβλέπει 151.000 θανάτους σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του «πρώτου κύματος» της πανδημίας, που προβλέπουν οι επιστήμονες ότι θα λήξει στις 4 Αυγούστου.
Συγκρίθηκε με συνολικά 81.766 θανάτους που αναμένεται να καταγραφούν στις ΗΠΑ μέχρι την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με τους αναλυτές του IHME.
Η ευρωπαϊκή ανάλυση βασίστηκε σε δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων, του ΠΟΥ και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν λάβει οι περισσότερες χώρες.
Για πολλές χώρες, ο αριθμός των θανάτων θα επηρεαστεί από τη ζήτηση για νοσοκομειακούς πόρους που «υπερβαίνουν σημαντικά αυτό που διαθέτουν», ανέφεραν οι ερευνητές.
«Για παράδειγμα, η αιχμή της ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε 102.794 νοσοκομειακά κρεβάτια σε σύγκριση με 17.765 διαθέσιμα κρεβάτια, 24.544 κλινών εντατικής θεραπείας σε σύγκριση με 799 κλίνες εντατικής θεραπείας που είναι διαθέσιμες και 20.862 αναπνευστήρες που χρειάζονται», εξήγησαν, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αναπνευστήρων στη Βρετανία δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η Βρετανία αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό θνησιμότητάς της στις 17 Απριλίου, όπου οι ερευνητές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν συνολικά 2.932 θάνατοι σε μία ημέρα.
Η Βρετανία βρίσκεται σε τροχιά που θα την οδηγήσει σε συνολικά 66.314 θανάτους μέχρι τις 4 Αυγούστου, κατέληξαν οι επιστήμονες.
Ωστόσο, το μοντέλο πρόβλεψης του IHME αμφισβητήθηκε, με τον Neil Ferguson του Imperial College London να λέει στην εφημερίδα The Guardian ότι τα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση των νοσοκομειακών κρεβατιών και τους θανάτους ήταν διπλάσια από όσο έπρεπε.
Το Imperial College London, το οποίο βοήθησε να διαμορφωθεί η απάντηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην πανδημία, εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από το COVID-19 στη Βρετανία θα είναι μεταξύ 7.000 και 20.000.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (10/4) θλιβερό ρεκόρ καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμη 953 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη χώρα το τελευταίο 24ώρο λόγω κορωνοϊού.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.016.
Η Ιταλία - η σημερινή χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από το COVID-19 στον κόσμο - θα έχει τον δεύτερο υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόβλεψη του IHME, με συνολικά 20.300 θανάτους έως τις 4 Αυγούστου.
Έχουν σημειωθεί 18.849 θάνατοι από τον κορωνοϊό και 1479.5787 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιταλία μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ωστόσο, οι ιταλικοί υγειονομικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων και των νέων λοιμώξεων άρχισε να μειώνεται.
Στην Ισπανία, που είναι σήμερα η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το COVID-19 παγκοσμίως, οι ερευνητές προέβλεπαν ότι θα υπάρξουν συνολικά 19.209 θάνατοι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, 14.792 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό στην Ισπανία μέχρι στιγμής, αλλά νέες περιπτώσεις και θάνατοι αρχίζουν να επιβραδύνουν, σύμφωνα με στοιχεία.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που αναμένεται να δουν τα χαμηλότερα συνολικά ποσά θανάτου της περιοχής ήταν η Μάλτα και η Κύπρος, τα οποία προβλέπεται ότι θα έχουν συνολικά 19 και 54 θανάτους αντιστοίχως μέχρι τον Αύγουστο.
Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ανά ημέρα για ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να συμβεί κατά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, ανέφερε το IHME.
Το IHME, παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ανέπτυξε αρχικά τις προβλέψεις του για τα κορωναϊό για να βοηθήσει τα αμερικανικά νοσοκομεία και τις κυβερνήσεις των κρατών να καθορίσουν πότε το COVID-19 θα κατακλύσει την ικανότητά τους να φροντίζουν τους ασθενείς.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης