Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple και Google συνεργάζονται στην ενημέρωση χρηστών αν έχουν έρθει σε επαφή με φορέα κορωνοϊού

Apple και Google συνεργάζονται στην ενημέρωση χρηστών αν έχουν έρθει σε επαφή με φορέα κορωνοϊού
Apple και Google θα χρησιμοποιούν το Bluetooth για να ενημερώσουν τους ανθρώπους όταν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό
Η Apple και η Google ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου, την νέα τους συνεργασία, κατά την οποία οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την παροχή εργαλείων που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η Apple δήλωσε ότι και οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν εργαλεία ανάπτυξης (που ονομάζονται APIs) το Μάιο που θα επιτρέψουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συσκευών Android και iOS που χρησιμοποιούν εφαρμογές από δημόσιες αρχές υγείας και θα είναι διαθέσιμες στις αντίστοιχες εφαρμογές των κινητών iTunes App Store και Google Play Store.
"Η Google και η Apple ανακοινώνουν την κοινή τους προσπάθεια να διευρύνουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας να μειώσουν την εξάπλωση του ιού, με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών στο σχεδιασμό της", δήλωσε ανακοίνωση τύπου.
Το Bluetooth μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της θέσης ενός τηλεφώνου, συχνά με μικρότερους Bluetooth beacons που είναι σε θέση να παρέχουν μια πιο ακριβή θέση από ένα κυψελοειδές σήμα ή GPS.
Τα εργαλεία από την Apple και την Google θα επιτρέψουν σε εφαρμογές μέσω Bluetooth να ενημερώνουν τους ανθρώπους όταν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό, μια διαδικασία που ονομάζεται επαφή εντοπισμού.
Επίσης, τόσο το Android όσο και το iOS θα επιτρέπουν στους χρήστες να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία τους χρησιμοποιώντας επίσης Bluetooth ώστε να τους επιτρέπουν να απενεργοποιούν την παρακολούθηση.
Δεν είναι σαφές τώρα αν οι εφαρμογές εντοπίσουν τοποθεσίες ή αντ 'αυτού απλά εντοπίζουν αν ένα άτομο που έχει προσβληθεί από coronavirus έρχεται σε επαφή με άλλο άτομο.
Τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δουλέψουν για να επιτρέψουν μια ευρύτερη πλατφόρμα παρακολούθησης επαφών με βάση το Bluetooth, οικοδομώντας αυτή τη λειτουργικότητα σε ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες", δήλωσε η Apple.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πρόκειται για εντοπισμό με βάσει τις συμβάσεις αποδοχής συμμετοχής, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνούν να παρακολουθούνται, εφόσον θέλουν να συμμετάσχουν.
Η ανίχνευση επαφών μπορεί να επιτρέψει σε αξιωματούχους της υγείας να παρακολουθήσουν την εξάπλωση του κορωναϊού, βλέποντας ποιος ήταν σε στενή επαφή με τους μολυσμένους ανθρώπους.

To παράδειγμα της Σιγκαπούρης

Οι εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, όπου τα τηλέφωνα με εφαρμογές εντοπισμού επαφών καταγράφουν συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων και αποθηκεύουν δεδομένα σε τηλέφωνα για 21 ημέρες. Στη Σιγκαπούρη, τα σήματα Bluetooth καταγράφουν όταν οι άνθρωποι είναι κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά οι τοποθεσίες των χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή δεν συλλέγονται.
"Η ιδιωτικότητα, η διαφάνεια και η συγκατάθεση έχουν ύψιστη σημασία σε αυτή την προσπάθεια και προσβλέπουμε στην οικοδόμηση αυτής της λειτουργικότητας σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Θα δημοσιεύσουμε ανοιχτά πληροφορίες σχετικά με την εργασία μας για τους άλλους να αναλύσουν ", ανέφεραν οι εταιρείες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης