Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Ολέθριο λάθος η πιθανή άρση του lockdown - Κίνδυνος για 200.000 νεκρούς

NYT: Ολέθριο λάθος η πιθανή άρση του lockdown - Κίνδυνος για 200.000 νεκρούς
Η άρση των περιοριστικών μέτρων, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των κλειστών σχολείων μετά από διάστημα 30 ημερών από την επιβολή τους θα οδηγούσε σε δραματική αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων στις ΗΠΑ,
Η άρση των περιοριστικών μέτρων, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των κλειστών σχολείων μετά από διάστημα 30 ημερών από την επιβολή τους θα οδηγούσε σε δραματική αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων στις ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times στο οποίο επικαλείται προβλέψεις της κυβέρνησης.
Η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει τρία σενάρια τα οποία χρησιμοποιούν το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για να προβλέψουν την πιθανή εξέλιξη της επιδημίας.
Στο πρώτο σενάριο οι φορείς άσκησης πολιτικής δεν κάνουν τίποτα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Το δεύτερο προβλέπει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το καλοκαίρι, το 25% των Αμερικανών θα εργάζεται με τηλεργασία από το σπίτι και θα συνεχιστούν σε έναν βαθμό τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει εκτός από τα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου σεναρίου και μια περίοδο κατ’ οίκον περιορισμού 30 ημερών.
Τα έγγραφα, με ημερομηνία 9 Απριλίου, δεν περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για το πότε δόθηκαν οι εντολές για κατ’ οίκον περιορισμό ούτε περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε θα σημειωθούν οι μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα και τους θανάτους.
Λαμβάνοντας ως υπόθεση ότι δεν θα παραταθεί η πολιτική του lockdown, το μοντέλο προβλέπει ένα άλμα στη ζήτηση για αναπνευστήρες 30 ημέρες μετά την επιβολή του, εκτίναξη στα κρούσματα περίπου 100 ημέρες αργότερα και την κορύφωση τους 150 ημέρες μετά.
Για τις περισσότερες πολιτείες οι οποίες εφάρμοσαν τις εντολές για κατ’ οίκον περιορισμό στο τέλος Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και του Ιλινόι, η κορύφωση αυτή θα έρθει περίπου στα μέσα προς το τέλος του καλοκαιριού.
Τα συμπεράσματα της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τους New York Times εφιαλτικά.
Χωρίς κανένα είδος περιορισμού, όπως του κατ’ οίκον περιορισμού, της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων, της τηλεργασίας, ο απολογισμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό θα έφτανε στις 300.000.
Αλλά αν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει σε άρση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, το σύνολο των νεκρών θα άγγιζε τις 200.000, ακόμα και αν τα σχολεία παρέμεναν κλειστά μέχρι το καλοκαίρι, το 25% των Αμερικανικών συνέχιζε να εργάζεται από το σπίτι και διατηρούνταν ένας βαθμός κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Αν δεν είχε ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο, η ασθένεια θα μόλυνε μέχρι και 195 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ 965.000 άνθρωποι θα χρειάζονταν να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Αλλά ακόμα και στο τρίτο σενάριο, με επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού για 30 ημέρες και τα υπόλοιπα μέτρα, υπολογίζεται ότι τα κρούσματα θα έφταναν τα 160.000 εκατομμύρια και 740.000 θα έπρεπε να εισαχθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης