Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οbama (ΗΠΑ): Το μεγαλύτερο λάθος είναι να λέμε ψέματα για τον κορωνοϊό

Οbama (ΗΠΑ): Το μεγαλύτερο λάθος είναι να λέμε ψέματα για τον κορωνοϊό
Πείτε την αλήθεια στον λαό, προτρέπει ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, για την πανδημία του κορωνοϊού
«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού είναι να παραπληροφορούμε τον κόσμο, ειδικά όταν απαιτούμε από τον κόσμο να υποβληθεί σε θυσίες» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barack Obama.
Ο πρώην πρόεδρος είχε να δώσει κάποιες συμβουλές σε κάποιους Αμερικανούς αξιωματούχους και κυβερνήτες αναφορικά με τη φονική νόσο που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο:
«Πείτε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Πείτε την καθαρά και με συμπόνια, πείτε τη με ενσυναίσθηση και κατανόηση για όσα βιώνουν οι λαοί.
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος κάτω από τέτοιου είδους συνθήκες είναι να παραπλανήσει – ειδικά όταν απαιτούμε από τους ανθρώπους να υποβληθούν σε θυσίες οι οποίες είναι πάνω από τις δυνάμεις τους».
Ο πρώην πρόεδρος προσέθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι αρχές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και των εμπειρογνωμόνων.
«Όσο πιο έξυπνους ανθρώπους έχεις γύρω σου και όσο λιγότερο ντρέπεσαι να ρωτήσεις, τόσο πιο αποτελεσματικές λύσεις θα υπάρξουν» δήλωσε ο Barack Obama.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο Obama προέτρεψε την κυβέρνηση να ακούσει τους ειδικούς και να ακολουθήσει τα δεδομένα και την επιστήμη, ενώ τάχθηκε υπέρ των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης.
«Πρέπει να εφαρμόσουμε πλήρες lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλιώς δεν θα επανέλθουμε όσο το εμβόλιο αργεί» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης