Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραγωγή μασκών και ασπίδων προστασίας προσώπου από την ΕΑΒ

Παραγωγή μασκών και ασπίδων προστασίας προσώπου από την ΕΑΒ
Παραγωγή μασκών και ασπίδων προστασίας προσώπου από την ΕΑΒ
Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την προστασία από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υψίστης εθνικής σημασίας και απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Αεροκατασκευών και το Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3-D Print Lab) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Ηλεκτρονικών της εταιρείας, προχωρούν στην υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας για την παραγωγή μασκών-ασπίδων προστασίας προσώπου (face shields).
Ήδη έχει ξεκινήσει στο Εργαστήριο (3-D Print Lab) η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπης μάσκας, που παρέχει κάλυψη στα σημεία του προσώπου που εισχωρεί ο ιός - δηλαδή τα μάτια, τη μύτη, το στόμα - και με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πολλαπλής χρήσης.
Στόχος είναι να παραχθεί άμεσα ένας αριθμός μασκών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Εργαστηρίου, που θα διατεθεί πρωτίστως στους εργαζόμενους της ΕΑΒ, που απασχολούνται σε χώρους όπου απαιτείται η συγκεκριμένη προστασία.
Με τη συναίσθηση του χρέους απέναντι στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΑΒ, που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε η προσφορά αυτή να επεκταθεί άμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε υγειονομικούς φορείς της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης