Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλή ανεργία και το 2021 στις ΗΠΑ, παρά την εκτιμώμενη ανάκαμψη μετά τον κορωνοϊό

Υψηλή ανεργία και το 2021 στις ΗΠΑ, παρά την εκτιμώμενη ανάκαμψη μετά τον κορωνοϊό
Η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν θα μείνουν εκτός αγοράς εργασίας, εκτιμούν Αμερικανοί οικονομολόγοι
Η ανεργία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και το 2021, παρά την ανάκαμψη που εκτιμάται πως θα έρθει στις ΗΠΑ μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι.
Τα τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και το δανειακό πρόγραμμα που εξήγγειλαν η Fed και η κυβέρνηση των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες αποσκοπούν στην οικοδόμηση μιας οικονομικής γέφυρας μεταξύ του εργατικού δυναμικού και της αγοράς εργασίας, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την πανδημία με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Παρ’ όλα αυτά, η φονική νόσος συνεχίζει να αφήνει εκατομμύρια Αμερικανούς άνεργους – μια κατάσταση που θα συνεχιστεί και το 2021, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 6%.
Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους.
«Αλλά ακόμα και μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους νομίζω ότι θα εξακολουθούμε να εξετάζουμε κάτι σαν ποσοστό ανεργίας 6%» δήλωσε ο οικονομολόγος του Harvard University, Karen Dynan, προσθέτοντας: «Πολλοί άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν τη δουλειά τους πίσω».
Μια ξεχωριστή έρευνα 45 οικονομολόγων που εκπόνησε η Εθνική Ένωση Οικονομικών Επιχειρήσεων προέβλεψε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.
Η διάμεση πρόβλεψη έλαβε υπόψη μια δραματική άνοδο του ποσοστού ανεργίας λόγω των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης και του υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά και μια σταδιακή πτώση κατά την ανάκαμψη.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης