Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εντολή Trump στην κυβέρνηση να βοηθήσει την Ιταλία – Σ’ ένα νησί στη Νέα Υόρκη ενταφιάζονται θύματα του ιού

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εντολή Trump στην κυβέρνηση να βοηθήσει την Ιταλία – Σ’ ένα νησί στη Νέα Υόρκη ενταφιάζονται θύματα του ιού
Ενταφιάζονται σ' ένα νησί στη Νέα Υόρκη τα αζήτητα θύματα του κορωνοϊού
Eντολή σε κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσουν την Ιταλία στη μάχη της με τον νέο κορωνοϊό, με την παροχή ιατρικών εφοδίων, ανθρωπιστικής αρωγής και άλλης βοήθεια, έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος, D. Trump.
O Trump σε υπόμνημά του προς αρκετούς υπουργούς, έδωσε εντολή να μπουν σε εφαρμογή μέτρα για να βοηθηθεί η Ιταλία, μεταξύ των οποίων να καταστεί το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στη χώρα διαθέσιμο για υπηρεσίες τηλεϊατρικής, να προσφερθεί βοήθεια για το στήσιμο νοσοκομείων εκστρατείας, αλλά και να μεταφερθούν εφόδια.

Ενταφιάζονται σ' ένα νησί στη Νέα Υόρκη τα αζήτητα θύματα

Ενταφιάζονται σ' ένα νησί της Νέας Υόρκης που έχει ήδη από καιρό επονομασθεί «το νησί των νεκρών», δεκάδες νεκροί του κορωνοϊού, που δεν έχουν ζητηθεί από τους οικείους τους, όπως ανέφεραν την Παρασκευή 10/4 μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για τη νήσο Χαρτ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπρονξ και χρησιμοποιείται ως κοινός τάφος της Νέας Υόρκης από το 1869.
Ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο νεκροί, που δεν ταυτοποιήθηκαν και δεν τους αναζήτησε κανείς ή που οι οικείοι τους δεν είχαν να πληρώσουν για κηδεία, είναι θαμμένοι στο νησί.
«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το νησί γι' αυτόν τον σκοπό στη διάρκεια της κρίσης και είναι πιθανό οι άνθρωποι, που πεθαίνουν από τα επακόλουθα της Covid-19 και ανήκουν σε κάποια απ' αυτές τις περιπτώσεις, να ενταφιάζονται εκεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πόλης της Νέας Υόρκης.
Πάντως, εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της πόλης, οι οποίες διαχειρίζονται τον χώρο, δήλωσε ότι 24 άνθρωποι ενταφιάζονται εκεί κάθε μέρα, έναντι των 25 την εβδομάδα που ενταφιάζονταν κατά μέσο όρο πριν από την πανδημία.
Στο μεταξύ, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένει αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στις ΗΠΑ, με 777 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο και 7.844 νεκρούς συνολικά από την άφιξη της πανδημίας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης