Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα σωτηρίας και στήριξης των ΟΤΑ με βάθος χρόνου

Γεννηματά: Απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα σωτηρίας και στήριξης των ΟΤΑ με βάθος χρόνου
"Επιβάλλεται η ουσιαστική εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, με τα δημοτικά ιατρεία στο πρόγραμμα «πρώτη Γραμμή» της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας", δήλωσε η Φ. Γεννηματά
Τηλεδιάσκεψη είχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, με Δημάρχους και Αυτοδιοικητικά στελέχη, εκλεγμένα στην ΚΕΔΕ, και σε μεγάλες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.
Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη:  
Από ΚΕΔΕ με τους Γ. Λυμπέρη - Δήμαρχο  Ίλιδας - Λ. Μαλούτα Δήμαρχο Κοζάνης -  Μ. Ερωτόκριτο, Δήμαρχο Κάσου -  Γ. Τσιάμη Δημ. Σύμβουλο Δήμου Ορχομενού - Δ. Τσιαντή   Δημ. Σύμβουλο  Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δ. Τσιμπανακο  Δημ. Σύμβουλο Δήμου Βόλου -  Σ. Δανιηλίδη Δήμαρχο Νεάπολης
Από Π.Ε.Δ με τους Θ. Παπαδόπουλο Δήμαρχο Καλαβρύτων/Πρόεδρο Π.Ε.Δ Δ. Ελλάδας – Γ. Κουράκη/Πρόεδρο Π.Ε.Δ Κρήτης - Σ. Τζουλάκη Δήμαρχο Νέας Σμύρνης  και Ν. Ζενέτο Δήμαρχο Ιλίου/ εκλεγμένους Δημάρχους στην Π.Ε.Δ Αττικής
Στη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν τόσο τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με την  κρίση, όσο και η προοπτική  αναβάθμισης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης με θεσμικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ανασυγκρότησης της χώρας.
Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση και σε αυτή την κρίση στάθηκε στην πρώτη γραμμή της συνολικής προσπάθειας, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  
Τους συγχαίρουμε από καρδιάς.
Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που ως πολιτικός χώρος επενδύουμε διαχρονικά στην Αυτοδιοίκηση».
Πρόσθεσε πως «οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάρρευσης των εσόδων τους και των ανταποδοτικών τελών.
Γι’ αυτό επιβάλλεται άμεσα μια γενναία έκτακτη ενίσχυσή τους από την πολιτεία.
Προτείνουμε να δοθούν δυο ακόμη μηνιαίες δόσεις των ΚΑΠ.
Απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα σωτηρίας και στήριξης των ΟΤΑ με βάθος χρόνου.
Κατανομή των μέτρων του σε κάθε περιοχή, με βάση την ένταση  των τοπικών προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση.
Ήδη αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε νησιά και τουριστικές περιοχές.
Επιβάλλεται η ουσιαστική εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, με τα δημοτικά ιατρεία στο πρόγραμμα «πρώτη Γραμμή» της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 Ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, με στελέχωση και εξοπλισμό ώστε να λειτουργεί ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας.
Μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων στο πρόγραμμα».
«Τα σημαντικά προγράμματα των ΟΤΑ, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δεν πρέπει να σταματήσουν, η Κυβέρνηση οφείλει να το διασφαλίσει.
Απαιτείται πλήρης  διαφάνεια στα  κριτήρια για την ένταξη στο Πρόγραμμα  «Α. Τρίτσης»», κατέληξε η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης