Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαψεύδει ο Καναδάς τη Ρωσία για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

Reuters: Διαψεύδει ο Καναδάς τη Ρωσία για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου
Ο Καναδάς έχει μειωθεί ήδη την παραγωγή πετρελαίου σε 80.000 βαρέλια ενώ η συμφωνία προβλέπει να πέσει στα 75.000 ημερησίως
Για την ανάγκη μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές του φαίνεται ότι συμφωνούν καταρχίν ο Καναδάς και οι χώρες του G20 αν και ο Καναδάς δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες περικοπές στην παραγωγή, όπως δήλωσε ο Καναδός υπουργός φυσικών πόρων Seamus O'Regan.
Ο Καναδός υπουργός μάλιστα διέψευσε τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak οτι υπάρχει συμφωνία, λέγοντας οτι πρόεκιται για μια πρώτη προσέγγιση.
Οπως αναφέρει το Reuters σε τηλεδιάσκεψη των G20, στις 10/4 όπου έγινε για να οριστικοποιηθεί η μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, ο O'Regan υποστήριξε, ότι  η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία κατέλαβαν το μερίδιο του λέοντος ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη προθυμία να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ριάντ, Μόσχα και οι χώρες του ΟΠΕΚ, είχαν καταρχήν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για περικοπή της παραγωγής κατά 10% στις παγκόσμιες αγορές στη διάρκεια μαραθώνιων συνομιλιών την Πέμπτη 9/4 στην οποία δήλωσαν ότι θέλουν επιπλέον περικοπή 5%.
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι ο Καναδάς είναι έτοιμος να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα θέση που διέψευσε ο Καναδός υπουργός.
'Αυτό το ακούω για πρώτη φορά", ανέφερε ο O'Regan στο Reuters λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη συμφωνία.
Ωστόσο, στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, όπου γίνεται η μεγαλύτερη εξόρυξη καναδικού πετρελαίου η ημερήσια παραγωγή έχει μειωθεί ήδη σε 80.000 βαρέλια ενώ σε περίπτωση συμφωνίας ο Καναδάς θα μπορούσε να παράγει 75.000 βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης