Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 άνεργους τον επόμενο μήνα – Πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις

Θεοδωρικάκος: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 άνεργους τον επόμενο μήνα – Πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις
H διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ
Ξεκινά τον επόμενο μήνα η εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ σημείωσε πως όσοι επιλεγούν θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσεις και θα απασχοληθούν για 8 μήνες σε δήμους και περιφέρειες.
Μάλιστα, η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Για την άδεια ειδικού σκοπού, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι στο δημόσιο θα επεκταθεί για όλο το διάστημα που τα σχολεία θα είναι κλειστά.
Ακόμη, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να μη παρασυρθούν από τον καλό καιρό και να μείνουν σπίτι «για να μη χάσουμε όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα» και γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει από τους δημάρχους να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Υπογράμμισε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και οι αναστάσιμες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουμε ενάντια στον κορωνοϊό.
Όπως είπε, «δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο.
Να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα.
Ξέρω ότι υπάρχει κόπωση.
Συνιστώ υπομονή.
Μη χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα».
Τέλος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος, T. Erdogan,  επιχειρεί να μετακινήσει παράνομους μετανάστες που νοσούν από κορωνοϊό στην Ελλάδα και κατά πόσο η χώρα μας θα αντέξει και πάλι όπως άντεξε στην Καστανιά, απάντησε πως «αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση.
Και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό τα πράγματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Απλά θα υποστεί το ίδιο φιάσκο».
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «μπορεί να έχουμε την κρίση του κορωνοϊού, αλλά αυτό το κράτος με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδειξε ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα σε όλα τα μέτωπα.
Και αυτό θα συμβεί όποια στιγμή και αν ξαναχρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης