Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τοξικοί θεσμοί οι κεντρικές τράπεζες οι ισολογισμοί τους έφθασαν τα 21 τρισ. – Σύντομα θα αποτελέσουν μέρος του προβλήματος

Τοξικοί θεσμοί οι κεντρικές τράπεζες οι ισολογισμοί τους έφθασαν τα 21 τρισ. – Σύντομα θα αποτελέσουν μέρος του προβλήματος
Συνολικά οι κεντρικές τράπεζες εμφανίζουν ισολογισμούς 21 τρισεκ. δολαρίων ποσό ρεκόρ και απόδειξη ότι οι κεντρικές τράπεζες προσεχώς θα αποτελέσουν μέρος του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μέρος της λύσης.
Οι δυο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου η αμερικανική FED και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ διαιωνίζουν με τις συνεχείς αγορές ομολόγων κρατικών και εταιρικών αλλά και με άλλες παρεμβάσεις την φαύλη και ακραία τοξική πρακτική τους.
Πλέον κατέχουν περιουσιακά στοιχεία 11,5 τρισεκ. δολάρια και το λάθος συνεχίζεται.
Συνολικά οι κεντρικές τράπεζες εμφανίζουν ισολογισμούς 21 τρισεκ. δολαρίων ποσό ρεκόρ και απόδειξη ότι οι κεντρικές τράπεζες προσεχώς θα αποτελέσουν μέρος του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μέρος της λύσης.
Η FED εμφανίζει ισολογισμό 6,1 τρισεκ. δολάρια, η ΕΚΤ 5,6 τρισεκ. δολάρια, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας 5,2 τρισεκ. δολάρια και η Bank of Japan 5,6 τρισεκ. δολάρια.
Οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι οι θεσμοί που εποπτεύουν τα τράπεζες αλλά χειραγωγούν τις οικονομίες, τις αγορές, ωραιοποιούν τις αξίες μετοχών και ομολόγων, βαθαίνουν το πρόβλημα, οι κεντρικές τράπεζες συντηρούν τις φούσκες και η τοξικότητα τους μόνο ζημία θα προκαλέσουν.  
Προ του κορωνοιού όταν η FED επιχείρησε το αυτονόητο, δηλαδή να προχωρήσει σε ποσοτική σύσφιξη δηλαδή σε αυστηροποίηση των μέτρων νομισματικής πολιτικής και απέτυχε, δεν είχε τον τρόπο να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που αγόρασε, αυτό σημαίνει μεταξύ πολλών άλλων ότι οι κεντρικές τράπεζες παραβιάζουν την ελεύθερη αγορά, παραβιάζουν τις βασικές αρχές του καπιταλισμού και ας φαίνεται ότι δουλεύουν για την συντήρηση του.  

Η FED με 6,1 τρισεκ. δολάρια ισολογισμό

Οι κινήσεις πανικού της FED λόγω του κορωνοιού έχουν οδηγήσει τον ισολογισμό της στα 6,1 τρισεκ. δολάρια.
Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Fed αυξήθηκαν κατά 293 δισ. δολάρια στα 6,08 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 8 Απριλίου 2020.
Μέσω των πιστωτικών διευκολύνσεων, η Fed επέκτεινε επίσης κατά 680 δισεκατομμύρια δολάρια την προσωρινή ρευστότητα σε διάφορους αντισυμβαλλομένους.
Μόνο τον Μάρτιο 2020, ο ισολογισμός της Fed αυξήθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το σύνολο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης QE3, όταν ο ισολογισμός αυξήθηκε κατά 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Η αύξηση του ισολογισμού της FED ήταν ταχύτερη σε εβδομαδιαία βάση από ό, τι παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και αυξήθηκε ως εξής:

    8 Απριλίου: 272 δισ
    1η Απριλίου: 557 δισ
    25 Μαρτίου: 586 δισ
    17 Μαρτίου: 356 δισ

Με στρατηγικές ρήψης χρημάτων από το ελικόπτερο η αύξηση του ισολογισμού της FED δεν θα έχει προηγούμενο.
Εκτιμάται ότι σύντομα θα φθάσει στα 6,4 τρισεκ. δολάρια σχεδόν διπλάσια από ότι ήταν αρχές του 2019.

Το τοξικό λάθος συνεχίζεται

Τα 21 τρισεκ. δολάρια που είναι το σύνολο των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών – των μεγάλων συγκεκριμένα – θα ανέλθουν προσεχώς στα 23 τρισεκ. δολάρια
Τα 21 ή 23 τρισεκ. δολάρια ξεπερνούν το αμερικανικό ΑΕΠ.
Οι κεντρικές τράπεζες με 23 τρισεκ. και το παγκόσμιο ΑΕΠ με όρους 2019 – προφανώς θα μειωθεί λόγω του κορωνοιού – στα 87 τρισεκ. δολάρια.
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν ισολογισμούς που αντιστοιχούν στο 26% του παγκόσμιου ΑΕΠ, αυτό ονομάζεται τοξικότητα, ακραία χειραγώγηση, σηματοδοτεί το ακραίο λάθος που διαιωνίζεται εις βάρος των μεταρρυθμίσεων, εις βάρος της υγιούς ανάπτυξης.
Ο πλανήτης στηρίζεται στις κεντρικές τράπεζες και στις ακραίες φούσκες που έχουν δημιουργήσει.
Η ακραία στρέβλωση σχετίζεται και ο μονόδρομος αδιεξόδου στον οποίο έχουν οδηγηθεί οι κεντρικές τράπεζες θα φανεί στο μέλλον πολύ βίαια και τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές.
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Fed%20BS%204.17.jpg?itok=NMOgMo1c

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/JPM%20Curve_2.jpg?itok=n4DNYKFC
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/purchases%20in%20context.jpg?itok=gV-DAQhh
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Fed%20liabs%204.10.jpg?itok=PEU7bB-G
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης