Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Η οικονομία στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 10%

De Guindos (ΕΚΤ): Η οικονομία στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 10%
Η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει το το 2021 αλλά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα είναι ορατά το γ΄ τρίμηνο του 2020
Την εκτίμηση ότι «η Ευρώπη θα έχει βαθύτερη ύφεση απ' ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, με την ανάπτυξη να πρέπει να πάρει μπροστά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Vabguardia, ο Luis de Guindos αναφέρει πως «οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη επεκτείνουν τους περιορισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού».
Να σημειωθεί, ότι η γαλλική οικονομία υποχώρησε κατά περίπου 6% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η γερμανική αναμένεται να συρρικνωθεί σχεδόν κατά 10% το ίδιο χρονικό διάστημα, με πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ να κυμαίνονται σε αυτά τα ποσοστά ύφεσης.
«Για να δούμε πραγματική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2021, αλλά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα είναι λογικά ορατά από το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε πως «με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τώρα, η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση».
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ακόμη, πως οι πρόσθετες κυβερνητικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες, από 1 έως 1,5 τρισ. ευρώ, "ένα ποσό που πιθανότατα δεν έχουμε δει ξανά".
«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να εξετάζουμε στο οποίο αυτό το χρέος να είναι πρόβλημα. Δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζω» υποστήριξε αναφερόμενος στα επίπεδα χρέους στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης