Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Έχουμε πάνω από 115.000 απολύσεις – Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το λογαριασμό του κορωνοϊού

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Έχουμε πάνω από 115.000 απολύσεις – Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το λογαριασμό του κορωνοϊού
Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου της πανδημίας, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο είπε ο κ.Κουτσούμπας
Τη θέση ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν το λογαριασμό από την πανδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος επεσήμανε ότι ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου της πανδημίας, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο.
«Την άποψη ότι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα βρεθεί, όμως οι συνολικότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρότερες και πολύ βαρύτερες.
Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου της πανδημίας, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, οι αγώνες του, οι διεκδικήσεις του να είναι δυνατοί, να είναι δυνατός ο λαός μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και κυρίως να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί μέχρι σήμερα όλες αυτές οι αλλεπάλληλες πολιτικές και στρατηγικές αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία μάς οδήγησαν ως εδώ» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουτσούμπας.
Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι «δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί σε όλο αυτό που γίνεται, που έχει μεγάλη δόση προπαγάνδας».
«Δεν είναι όλη η αλήθεια, και επιρρίπτει ευθύνες στο άτομο που πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του, όμως το κύριο ζήτημα, η κρατική και κυβερνητική ευθύνη, δεν αναδεικνύεται» υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι ο ρόλος του κράτους και των κυβερνήσεων συνίσταται στη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας με υποδομές και προσωπικό για παν ενδεχόμενο.
Αφού επέρριψε ευθύνες για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας σε όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις, ο κ.Κουτσούμπας μίλησε για τα τεράστια εργασιακά ζητήματα, καθώς όπως είπε, «ήδη έχουμε πάνω από 115.000 απολύσεις, σοβαρά προβλήματα με απλήρωτη εργασία, καθυστέρηση δεδουλευμένων, αναστολή συμβάσεων, μειώσεις μισθών στο 50%, εντατικοποίηση εργασίας, εκ περιτροπής εργασίας, δήθεν "οικειοθελείς" αποχωρήσεις, που είναι, βάσει καταγγελιών των σωματείων, αναγκαστικές παραιτήσεις».
«Αυτός ο κόσμος δεν προστατεύεται με τα 800 ευρώ για 45 ημέρες και με το να ισχύουν απόλυτα οι μνημονιακοί, αντεργατικοί νόμοι, δεν προστατεύεται με τις ΠΝΠ, με τις οποίες προστατεύονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τελικά τον λογαριασμό πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, είτε μισθωτοί είτε αυτοαπασχολούμενοι» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος εξέφρασε την «ανησυχία και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τη βεβαιότητά μας, ότι τα μέτρα αυτά έρχονται για να μείνουν».
«Γι' αυτό λέμε ότι δεν πρέπει να μένουμε σιωπηλοί, πρέπει να αναδεικνύουμε αυτά τα ζητήματα» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα «υποτίθεται προσωρινά μέτρα είναι βασικές στρατηγικές της ΕΕ και καταγεγραμμένες προτάσεις και απαιτήσεις του ΣΕΒ, πριν την πανδημία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης