Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ακόμα και μετά τη συμφωνία του OPEC+

Goldman Sachs: Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ακόμα και μετά τη συμφωνία του OPEC+
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η «ιστορική» σύμφωνα του OPEC+ δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού
Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ακόμα και μετά τη συμφωνία του OPEC+ «βλέπει» η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής επισημαίνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά τις επόμενες εβδομάδες, εκτιμώντας  ότι η «ιστορική αλλά ανεπαρκής» συμφωνία από τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου για μείωση της παραγωγής, αποκλείεται να αντισταθμίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού.
Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) συμφώνησαν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον Μάιο και τον Ιούνιο για να ανακοπεί η πτώση στις τιμές.
Από την πλευρά της, η Goldman Sachs είδε πτωτικούς κινδύνους για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη των 20 δολ. για το Brent αλλά προέβλεψε ότι θα κινηθεί καλύτερα έναντι του αμερικανικού καθώς οι εξαγωγές των παραγωγών του OPEC+ πιθανότατα θα υποχωρήσουν.
Ακόμα και εάν τα μέλη του ΟΠΕΚ συμμορφωθούν πλήρως με τις περικοπές και οι άλλες χώρες συμμορφωθούν κατά 50%, οι εθελοντικές περικοπές θα μεταφραστούν σε μείωση μόλις 4,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Σύμφωνα την ίδια ανάλυση, μια μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από τις χώρες του G20 δεν θα βοηθήσει επίσης πολύ.
«Τελικά, αυτό αντικατοπτρίζει ότι καμία εθελοντική περικοπή δεν θα είναι αρκετά μεγάλη για να αντισταθμίσει την κατά 19 εκατ. βαρέλια την ημέρα μείωση του Απριλίου-Μαΐου λόγω του κορωνοϊού» επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ωστόσο, η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι σχετικά με το outlook της τιμής για το 2021 (52,50 δολ. ανά βαρέλι) για το Brent, ήταν «επικλινείς προς τα πάνω», καθώς τη «βίαιη επανεξισορρόπηση της αγοράς» θα ακολουθήσει μια απότομη ανάκαμψη όταν η ζήτηση ανακάμψει πάλι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης