Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο στήριξης για τις αεροπορικές εταιρείες λόγω του κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο στήριξης για τις αεροπορικές εταιρείες λόγω του κορωνοϊού
Σχέδιο ενίσχυσης για τη στήριξη των αερομεταφορών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Γενναία δέσμη μέτρων για τη στήριξη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών φαίνεται πως ετοιμάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Όπως έγινε γνωστό, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν από τις αεροπορικές να παρέχουν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την κεφαλαιακή διάρθρωση και τα δάνειά τους, για να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος των αερομεταφορών έχει πληγεί βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλει οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις.
Καθώς λοιπόν η ζήτηση για ταξίδια έχει πιάσει πάτο, οι αεροπορικές απλώς περιμένουν να εξαντληθεί η ρευστότητά τους.
Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επίσης πληροφορίες σχετικά με την αξία και τις ταμειακές ροές των αεροπορικών, καθώς και μια κατάσταση στην οποία θα αποτυπώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αεροσκάφη, κινητήρες, ανταλλακτικά).
Την Παρασκευή 10 Απριλίου, οι εκπρόσωποι του κλάδου των αμερικανικών αερομεταφορών υπέβαλαν αίτημα για ενίσχυση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος για να καλύψουν τη μισθοδοσία και να αποφύγουν τις απολύσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι αεροπορικές, πάντως, παρότι ήλπιζαν να λάβουν κρατική ενίσχυση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να περιμένουν να βγει το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Προς το παρόν απλώς «καίνε» τα μετρητά τους και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα περικόπτοντας δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης