Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για την προμήθεια φυσικού αερίου για την Ψυττάλεια

tags :
Διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για την προμήθεια φυσικού αερίου για την Ψυττάλεια
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μεταφορά και διανομή καυσίμου στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη χρόνου
Διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για τη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια, προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 2,25 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μεταφορά και διανομή καυσίμου στο Κέντρο για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη χρόνου.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 12 Μαΐου. Η αποσφράγισή τους θα γίνει έξι ημέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου.
Η μονάδα έχει ισχύ 12,9 MWe και παράγει θερμότητα για την ξήρανση της βιολογικής ιλύος που φτάνει στο Κέντρο, η οποία αποτελεί και το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας των βιολογικών λυμάτων. Το παραγόμενο προϊόν της ξήρανσης (120 - 150 τόνοι/ημέρα) αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και αξιοποιείται ως καύσιμο σε εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου ή θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.

Κάλυψη αναγκών σε θερμότητα και ρεύμα

Η εν λόγω μονάδα λειτουργεί συμπληρωματικά δύο ανάλογων σταθμών συμπαραγωγής ρεύματος και θερμότητας,το καύσιμο των οποίων είναι το βιοαέριο που προκύπτει από την αναερόβια χώνευση της ιλύος. Πέρα από τις θερμικές ανάγκες του Κέντρου (για την χώνευση και την ξήρανση της ιλύος), το σύνολο των εγκαταστάσεων συμπαραγωγής καλύπτει μεγάλο μέρος και των ηλεκτρικών αναγκών της υποδομής.
Οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που περισσεύουν εκχέονται στο δίκτυο, πωλούμενες ως «πράσινες» μεγαβατώρες.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης