Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Ισχυρές απώλειες -89% στα κέρδη το α΄ 3μηνο 2019, στα 683 εκατ δολ. - Στα 17,7 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Wells Fargo: Ισχυρές απώλειες -89% στα κέρδη το α΄ 3μηνο 2019, στα 683 εκατ δολ. - Στα 17,7 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -18% στα 17,7 δισ. δολ.
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (14/4) στοιχεία της αμερικανικής τράπεζας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της Wells Fargo κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -89% σε ετήσια βάση, στα 683 εκατ. δολ. (0,01 δολ. ανά μετοχή) έναντι 1,2 δολ. ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 0,33 δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -18% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, στα 17,7 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 19,28 δισ. δολ.
Ο μέσος όγκος δανείων αυξήθηκε κατά +2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +6%.
Όσον αφορά τις καταθέσεις, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Η Wells Fargo απέδωσε την πτώση που σημειώθηκε στα κέρδη στη δημιουργία αποθεματικών ύψους 3,1 δισ. δολ. για την κάλυψη πιθανών ζημιών δανείων λόγω του κροωνοϊού, γεγονός που αντικατοπτρίζει «τον αναμενόμενο αντίκτυπο αυτών των πρωτοφανών στιγμών στους πελάτες μας».
«Διατηρήσαμε ισχυρή ρευστότητα και ισχυρό κεφάλιο, και δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη χρηματοοικονομική μας δύναμη ώστε να στηρίξουμε την αμερικανική οικονομία, λειτουργώντας παράλληλα σύμφωνα με το ανώτατο όριο περιουσιακών στοιχείων βάσει της εντολής της Federal Reserve», δήλωσε ο CFO της τράπεζας, John Shrewsberry.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα είναι τα πρώτα που δημοσιεύει η Wells Fargo από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων παγκοσμίως και τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας.
Νωρίτερα, η JP Morgan ανακοίνωσε επίσης τα τριμηνιαία της αποτελέσματα, με τα καθαρά κέρδη της τράπεζας να υποχωρούν κατά -68% στα 2,87 δισ. δολ. και τα έσοδα να καταγράφουν οριακή πτώση της τάξεως του -0,6% στα 29,67 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης