Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Η Hyundai επαναλειτουργεί εργοστάσιό της που είχε κλείσει λόγω κορωνοϊού

tags :
Τσεχία: Η Hyundai επαναλειτουργεί εργοστάσιό της που είχε κλείσει λόγω κορωνοϊού
Πρώτη η Hyundai από τις αυτοκινητοβιομηχανίες επαναλειτούργησε μονάδα παραγωγής στην Κεντρική Ευρώπη
Την απόφαση να επαναλειτουργήσει εργοστάσιό της στην Τσεχία, το πρώτο στην Ευρώπη μετά την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού, πήρε η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai.
Η τσεχική μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων είναι η πρώτη σε χώρα της Ευρώπης που έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές της, έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων, λόγω της φονικής νόσου, που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Ο κλάδος των αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει το 10% της οικονομικής παραγωγής και το 25% των εξαγωγών της Τσεχικής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα απασχολεί 150.000, άμεσα ή έμμεσα, εργαζομένους.
Ωστόσο, οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας παραμένουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων που έχουν παρθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες αρχές της χώρας προβλέπουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ύψος του 5%.
Και ενώ η Hyundai άνοιξε τις πόρτες του εργοστασίου της, στην ανατολική Τσεχία η εικόνα είναι ζοφερή.
Η TPCA, μια κοινοπραξία της Toyota Motor Co και της Peugeot, δήλωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή λειτουργίας των μονάδων της μέχρι τις 4 Μαΐου.
Ο κορυφαίος εξαγωγέας της χώρας, η Skoda, που ανήκει στη Volkswagen, σχεδιάζει τώρα να αφήσει τους εργαζόμενους στο σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου.
Αντίθετα, ο κατασκευαστής ελαστικών Continental επαναλειτούργησε το δικό της εργοστάσιο στην Τσεχία, στο οποίο απασχολούνται περί τα 5.000 άτομα.
Η Hyundai, της οποίας η παραγωγή των 309.500 αυτοκινήτων πέρυσι διατέθηκε σε αγορές του εξωτερικού, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν οι δύο από τις τρεις βάρδιες του εργοστασίου, ώστε στο ενδιάμεσο να γίνεται απολίμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης