Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Obama: Στηρίζει τον J. Biden για την προεδρία «για να αναθαρρέψει η ψυχή του έθνους»

B. Obama: Στηρίζει τον J. Biden για την προεδρία «για να αναθαρρέψει η ψυχή του έθνους»
Η στήριξη του Obama θα δώσει νέα πνοή στον αγώνα του Biden για την προεδρία, ενώνοντας τους Δημοκρατικούς
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama «με υπερηφάνεια στηρίζει τον φίλο» του, όπως αποκάλεσε τον Joe Biden σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα 14 Απριλίου, «για να αναθαρρέψει η ψυχή του έθνους», ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2020, για τις οποίες όπως είπε, «το μέλλον της Αμερικής κρέμεται από αυτές τις εκλογές και δεν θα είναι εύκολες, γιατί η άλλη πλευρά διεξάγει πόλεμο και έχει ένα τεράστιο δίκτυο προπαγάνδας που δίνει ελάχιστη σημασία στην αλήθεια».
Όπως είπε στο βίντεο, κρίνει πως ο Joe Biden, ως Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές», σε μια χώρα που θρηνεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού .
«Και πιστεύω ότι ο Joe έχει όλα τα προσόντα που χρειαζόμαστε από έναν πρόεδρο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Β. Obama.
«Ο Joe έχει την ψυχραιμία και την εμπειρία να μας καθοδηγήσει μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές και να μας θεραπεύσει σε μια μακρά ανάκαμψη», πρόσθεσε, και «γι 'αυτό είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τον Joe Biden να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ακόμα πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, ο Obama προσφέρει σημαντική στήριξη στον 77χρονο πρώην αντιπρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να συσπειρώσει το κόμμα εάν θέλει να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οπότε η στήριξη του Obama προς τον Biden, έρχεται την κατάλληλη στιγμή.
Χθες ο γερουσιαστής Bernie Sanders, ο τελευταίος από τους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών, έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον Biden.
Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο, ο Barack Obama και η σύζυγός του Michelle παραμένουν δύο από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες εντός του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο πρώην πρόεδρος είχε παραμείνει ουδέτερος όσο οι υποψήφιοι για το χρίσμα έδιναν τη δική τους μάχη επί σχεδόν έναν χρόνο για το ποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Donald Trump στις 3 Νοεμβρίου.
Η στήριξη του Obama «θα είναι κάτι που θα αλλάξει τα πάντα για τον αντιπρόεδρο», είπε ο Άντζουαν Σιράιτ, υπεύθυνος για τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος.
«Είναι ένας ενοποιητικός παράγοντας που θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το κόμμα μετά την έντονη εκστρατεία των προκριματικών και θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός», πρόσθεσε.
 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης