Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackrock: Οι επενδύσεις είναι νεκρές, θα αγοράζουμε ότι… αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες – H κανονικότητα θα επιστρέψει

tags :
Blackrock: Οι επενδύσεις είναι νεκρές, θα αγοράζουμε ότι… αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες – H κανονικότητα θα επιστρέψει
Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται περίπου 7 τρισεκ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει ένα «σημαντικό ποσοστό μετρητών» για τώρα
Οι επενδύσεις σε αυτή την φάση είναι νεκρές ή σχεδόν νεκρές, θα αγοράζουμε ότι αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες αλλά θα έχουμε και αυξημένα μετρητά αναφέρει το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο η Blackrock.
Τώρα που η Fed έχει, όπως το έθεσε η Ολλανδική Rabobank, τον κεντρικό σχεδιασμό στον χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και ο ηθικός κίνδυνος – moral hazard - δεν είναι απλά παγκοσμίως αποδεκτός, αλλά μέρος πλέον της επενδυτικής διαδικασίας (ή ότι έχει απομένει από αυτό) εγείρονται άλλα θέματα….
Πλέον και οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι παρελθόν.
Διότι όταν ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων δηλαδή η Blackrock που είναι επιφορτισμένος με το να εκτελεί τις αγορές στις ομολογιακές αγορές για λογαριασμό της FED, υποστηρίζει ότι σκοπεύει να συν-επενδύσει με την Fed - τον πελάτη του, αυτό είναι ή όχι μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων;
Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται περίπου 7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει ένα «σημαντικό ποσοστό μετρητών» για τώρα δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το μήκος και το βάθος της οικονομικής ύφεσης και «θα ακολουθήσει την Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες αγοράζοντας αυτό που αγοράζουν η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες.
Η Blackrock θα κινηθεί προς τις εξής κατευθύνσεις, μια αρχική φάση που περιλαμβάνει την ύπαρξη πολλών μετρητών αλλά και αγορές περιουσιακών στοιχείων με βάση αυτά που αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες.
Η BlackRock θα καταστεί ο ρυθμιστής των τιμών των περιουσιακών στοιχείων ειδικά στα κρατικά και εταιρικά ομόλογα.
Η BlackRock θέλει επίσης να μηδενίσει την έκθεση σε ορισμένους χρηματιστηριακούς κλάδους που είχαν υποστεί κραχ οι αποτιμήσεις όπως η υγειονομική περίθαλψη, η βιοτεχνολογία, η τεχνολογία, η άμυνα, οι κατασκευαστές κατοικιών και άλλα.
Επίσης θα στοχεύσει μέτρια ανοίγματα προς τις μετοχές αλλά μπορεί να μπορεί και να αυξήσει την έκθεση της επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί την μεταβλητότητα.
Η δυνατότητα δημιουργίας χαρτοφυλακίου απόδοσης 4% έως 5% είναι τώρα πολύ πιο ελκυστική από ότι στην αρχή του 2020, καθώς μπορούμε να πάρουμε αυτές τις αποδόσεις με ένα ακόμη υψηλότερο ποιοτικό συνδυασμό στοιχείων.
Μακροπρόθεσμα, η Blackrock «οραματίζεται να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες επενδύσεις μειώνοντας τα μετρητά.
Τέλος, η Blackrock σκοπεύει επίσης να αυξήσει την έκθεση σε μετοχές, επιλέγοντας με προσοχή εταιρίες που έχουν κάποιο growth.
Κατά την Blackrok το μέγεθος αυτής της επιθετικής κρίσης είναι πραγματικά ιστορικό, τελικά τα πράγματα θα επιστρέψουν σε μια πιο φυσιολογική ισορροπία, και όπως συμβαίνει συχνά, οι αγορές θα επανέλθουν στην ομαλότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης