Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 0,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γαλλία: Στο 0,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (15/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την πτώση να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,4% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 0,6%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ο ΔΤΚ είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Οι τιμές των μεταποιητικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 0,2% τον Φεβρουάριο, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -3,9% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.
Όσον αφορά τις τιμές στον τομέα υπηρεσιών, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,2%, ενώ οι τιμές τροφίμων σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% σε ετήσια βάση.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 1,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε οριακή άνοδος της τάξεως του 0,1%.
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία της Insee ανέφεραν ότι ο βασικός ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 0,7% ετησίως, ενώ σε μηνιαία βάση δεν αναμενόταν να σημειωθεί κάποια μεταβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης