Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates κατά Trump για τη διακοπή στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Gates κατά Trump για τη διακοπή στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Δριμεία κριτική άσκησε ο Bill Gates στον Donald Trump για τη διακοπή χρηματοδότησης του ΠΟΥ
«Άστραψε και βρόντηξε» ο μεγιστάνας φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, κατά του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, για την απόφασή του να σταματήσει τη χρηματοδότηση, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Η είδηση της διακοπής της χρηματοδότησης του ΠΟΥ είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται» δήλωσε στο Twitter ο Bill Gates, προσθέτοντας:
«Η δουλειά του ΠΟΥ είναι πολύ σημαντική.
Καθυστερεί τις επιπτώσεις του Covid-19.
Εάν αυτή η δουλειά διακοπεί, κανείς δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον ΠΟΥ.
Ο κόσμος χρειάζεται τον ΠΟΥ περισσότερο από ποτέ».
Image
Παρότι στο tweet του δεν ονομάτισε τον Trump, λίγες ώρες αργότερα ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε πως πρόκειται να παγώσει κονδύλια ύψους 400-500 εκατομμύρια δολάρια προς τον ΠΟΥ.
Την Τρίτη 14 Απριλίου, ο Trump είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους πως πρόκειται να αναστείλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ για μερικές εβδομάδες, εν αναμονή της επανεξέτασης του ρόλου του.
Μάλιστα, είπε ότι ο Οργανισμός θα ελεγχθεί για κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια σε ό,τι αφορά την προστασία της παγκόσμιας κοινότητας από τον κορωνοϊό.
Ο Donald Trump κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι επέτρεψε στην Κίνα να μολύνει ολόκληρο τον κόσμο, αποκρύβοντας την πραγματική έκταση του προβλήματος, καθώς μάλιστα η νόσος έχει μολύνει περίπου 2.000.000 άτομα και έχει επιφέρει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες.
Οι δημοκρατικοί έχουν ασκήσει ήδη σφοδρή κριτική στον Trump, ενώ ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να πολιτικοποιήσουμε την πανδημία.
Ο Gate, ο οποίος από καιρό είχε προειδοποιήσει για μια επικείμενη πανδημία, δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του κοροναϊού μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill και Melinda Gates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης