Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (16/4) η Ευρωπαϊκή Στατιστικής Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -1,9% τον Ιανουάριο του 2020.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% έναντι πτώσης -2,3% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -0,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,3% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -3,6%, ενώ οι τομείς ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -2,2% και -0,8% αντίστοιχα.
Αντίθετα, η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,1% σε ετήσια βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για την παραγωγή διαρκών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μεγαλύτερη ετήσια πτώση καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (-8%) και την Ιρλανδία (-6,8%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Μάλτα (+10,5%) και την Πολωνία (+3,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης