Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Yποστηρίζει την ελάφρυνση χρέους των φτωχώτερων κρατών απέναντι στην πανδημία

Ελβετία: Yποστηρίζει την ελάφρυνση χρέους των φτωχώτερων κρατών απέναντι στην πανδημία
Η Ελβετία είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία, που δρομολογείται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, για την προσωρινή αναστολή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση των χρεών στις φτωχότερες χώρες
Η Ελβετία υποστηρίζει την πρόταση του ΔΝΤ να χορηγήσει ελάφρυνση χρέους σε φτωχές χώρες, τείνοντάς τους χείρα βοηθείας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα 16 Απριλίου, η κυβέρνηση της χώρας.
Το ΔΝΤ εξετεάζει το ενδεχόμενο να τριπλασιάσει την ευνοϊκή χρηματοδότησή του προς τις φτωχότερες χώρες διαθέτοντας ένα ποσό που υπερβαίνει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε χθες η διευθύντριά του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
«Η Ελβετία είναι... επί της αρχής διατεθειμένη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία, που δρομολογείται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, για την προσωρινή αναστολή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση των χρεών στις φτωχότερες χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βέρνης.
«Αυτό αποσκοπεί στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για επείγουσες δαπάνες για την καταπολέμηση του COVID-19 στις φτωχότερες χώρες που πλήττονται δριμύτατα», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης