Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετάλλαξη του κορωνοϊού στην Ινδία απειλεί να τινάξει τις έρευνες για εμβόλιο στον αέρα

Μετάλλαξη του κορωνοϊού στην Ινδία απειλεί να τινάξει τις έρευνες για εμβόλιο στον αέρα
Μετάλλαξη του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε στην Ινδία απειλεί τις προσπάθειες ανακάλυψης εμβολίου κατά της νόσου
Μετάλλαξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία απειλεί άμεσα τις όποιες επιστημονικές προσπάθειες γίνονται για να βρεθεί εμβόλιο κατά της νόσου.
Το σενάριο ο SARS-CoV-2, που ευθύνεται για τον Covid-19, να μεταλλαχθεί και να εξελιχθεί καθώς εξαπλώνεται ανέκαθεν τρόμαζε τους επιστήμονες.
Μάλιστα, αυτή η προοπτική φοβίζει τόσο πολύ, που η ιατρική κοινότητα δεν αναφέρεται καθόλου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όταν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Fauci, ερωτήθηκε για το θέμα, υποστήριξε πως δεν έχει υπάρξει κάποιο σχετικό εύρημα.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα εμβόλια, συχνά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι των ιών που μεταλλάσσονται.
Μια νέα επιστημονική μελέτη για τον κορωνοϊό, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, κάνει λόγο για δείγμα του ιού το οποίο συλλέχθηκε στην Ινδία και που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Η παρακολούθηση της δυναμικής μετάλλαξης του SARS-CoV-2 είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη αποτελεσματικών προσεγγίσεων για τον περιορισμό του παθογόνου 21.
Αναλύοντας 106 αλληλουχίες γονιδιώματος SARS-CoV-2 και 39 SARS, παρείχαμε άμεσες γενετικές ενδείξεις ότι το 22 SARS-CoV-2 έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό μετάλλαξης από το SARS.
Παρ 'όλα αυτά, εντοπίσαμε μια μετάλλαξη, η οποία αφορά ένα δείγμα SARS-CoV-2 που συλλέχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020 από την Ινδία» αναφέρουν οι ερευνητές.
Η δυσοίωνη αυτή εξέλιξη κάνει τους επιστήμονες να επαγρυπνούν, ενώ παράλληλα έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την παγκόσμια κοινότητα.
Ευτυχώς, η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε τη μετάλλαξη, σε γενικές γραμμές, φάνηκε να επιβεβαιώνει μια προηγούμενη διαπίστωση Ιταλών ερευνητών πως ο κορωνοϊός παρουσιάζει χαμηλή πιθανότητα μετάλλαξης και γενετικής ποικιλομορφίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης