Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 10% επί του ΑΕΠ θα αυξηθεί το έλλειμμα της Ιταλίας το 2020

Reuters: Στο 10% επί του ΑΕΠ θα αυξηθεί το έλλειμμα της Ιταλίας το 2020
Στο 10% το δημοσιονομικό έλλειμμα για την Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
Ραγδαία άνοδο στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας στην περιοχή του 10% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να αμβλύνει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Η Ρώμη στις αρχές του έτους είχε στόχο το έλλειμμα να κυμανθεί πέριξ του 2,2% μετά το 1,6% που σημειώθηκε το 2019, το οποίο ήταν το χαμηλότερο σε 12 χρόνια.
Ωστόσο, η πανδημία τα άλλαξε όλα.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η Ιταλία σημείωσε διψήφιο έλλειμμα ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η επιδημία, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία στις 21 Φεβρουαρίου, πυροδότησε δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, τα οποία στην κυριολεξία γονάτισαν την οικονομία της χώρας και μοιραία οδήγησαν στη λήψη μιας σειράς μέτρων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Η Ιταλία έχει πλέον καταγράψει περισσότερους από 22.000 θανάτους από τη νόσο COVID-19, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε απότομα την Πέμπτη 16 Απριλίου σε 3.786.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος αποζημίωσης για την παροχή μεταξύ 1.500 και 14.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές εταιρείες των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει πληγεί από το lockdown.
«Το έλλειμμα πλησιάζει ήδη στο 8% του ΑΕΠ και το νέο πακέτο τόνωσης θα το αυξήσει τουλάχιστον άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που ζήτησε για ευνόητους λόγους.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης