Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Έλληνες έδειξαν στον πλανήτη πως αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός

Bloomberg: Οι Έλληνες έδειξαν στον πλανήτη πως αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός
Όπως τονίζεται, το «προβληματικό παιδί» της κρίσης αποτελεί παράδειγμα για τον πλανήτη σε ότι αφορά την γρήγορη αντίδραση στην πανδημία
Οι ταπεινοί Έλληνες έδειξαν στον πλανήτη πως αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρουσιάζοντας την αποτελεσματική στρατηγική που έχει εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνησηξ στη μάχη κατά της πανδημίας.
Όπως τονίζεται, το «προβληματικό παιδί» της κρίσης αποτελεί παράδειγμα για τον πλανήτη σε ότι αφορά την γρήγορη αντίδραση στην πανδημία.
«Η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 2.207 κρούσματα και 105 θανάτους, σε αντίθεση με Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία που μετρούν 58.000 απώλειες. Η κατάσταση στην Ελλάδα προσομοιάζει καλύτερα με τη Γερμανία, ένα άλλο κράτος που αντέδρασε αποτελεσματικά», αναφέρει το δημοσίευμα.
 «Διαθέτουμε ένα πολύ ισχυρό σύστημα παρακολούθησης και μια πλατφόρμα για να παρακολουθούμε όσους είναι σε καραντίνα», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
«Κάποια στιγμή βρεθήκαμε να παρακολουθούμε 29.000 ανθρώπους», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με όρους, προκειμένου η Ελλάδα να μην ρισκάρει ένα δεύτερο κύμα μετάδοσης του ιού.
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται και στα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία, 2 στους 3 Έλληνες επικροτούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη μάχη κατά της πανδημίας.
Επόμενη μεγάλη πρόκληση, όπως τονίζεται, είναι η διαχείριση τις ημέρες του Πάσχα.
Σημειώνεται ότι οι εκκλησίες στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστές έως τις 27 Απριλίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης