Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ο κορωνοϊός θα πλήξει παγκοσμίως την αγορά εργασίας περισσότερο από το ΑΕΠ

Fitch: Ο κορωνοϊός θα πλήξει παγκοσμίως την αγορά εργασίας περισσότερο από το ΑΕΠ
Έκθεση της για την κρίση του κορωνοϊού και τις ανεπτυγμένες οικονομίες 
Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού θα πλήξει την αγορά εργασίας παγκοσμίως περισσότερο από ό,τι θα επηρεάσει το ΑΕΠ, εκτιμά η Fitch Ratings σε έκθεσή της, μία άκρως δυσοίωνη πρόβλεψη.
Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, μετά την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων περιορισμού σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες οικονομίες, οι απώλειες θέσεων εργασίας αυξήθηκαν, καθώς ορισμένοι τομείς βιώνουν «πάγωμα» δραστηριοτήτων.
Οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα είναι εντάσεως εργασίας και συμβάλλουν περισσότερο στην απασχόληση από ό,τι στο ΑΕΠ.
Ως αποτέλεσμα, η αλλοίωση στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να ενισχύσει τον μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο της κρίσης, υπογραμμίζεται.
Η ς Fitch εξέτασε τη σύνθεση της απασχόλησης και της οικονομικής παραγωγής από τη βιομηχανία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης για να κατανοήσει τον αντίκτυπο στην απασχόληση, επισημαίνεται.
Ο τομέας των υπηρεσιών, πιθανότατα θα πληγεί περισσότερο από την κρίση, είναι μακράν ο μεγαλύτερος εργοδότης σε όλες τις προαναφερθείσες οικονομίες εκτός από τη Γερμανία, και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% της συνολικής απασχόλησης.
Μέσα στις υπηρεσίες, οι τομείς του ταξιδιού, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου απασχολούν περισσότερο από το 20% του εθνικού εργατικού δυναμικού, φτάνοντας σχεδόν το 30% στην Ισπανία.
Ωστόσο, η συμβολή αυτών των τομέων στο ΑΕΠ είναι σημαντικά μικρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης