Διεθνή

Ιταλός επιδημιολόγος: Δεν πρέπει να αρθεί το lockdown, κίνδυνος για δεύτερο κύμα κρουσμάτων

tags :
Ιταλός επιδημιολόγος: Δεν πρέπει να αρθεί το lockdown, κίνδυνος για δεύτερο κύμα κρουσμάτων
«Μην επισπεύσετε την επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, θα έρθει γρηγορότερα δεύτερο κύμα της επιδημίας, προειδοποιεί ο Ιταλός επιδημιολόγος Valter Richardi
Σε αυστηρή προειδοποίηση προχώρησε ο επιδημιολόγος Valter Richardi, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Roberto Speranza και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Είναι πολύ σημαντικό να μην επισπεύσουμε την επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Διαφορετικά, το δεύτερο κύμα τη επιδημίας, αντί για αργότερα, θα έρθει πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Richardi.
«Τον χειμώνα, η αλληλοεπίδραση κλιματολογικών συνθηκών, ανοσοποιητικών προβλημάτων και της συμπεριφοράς των πολιτών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο ιός να μπορεί να επανεμφανιστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.
«Οι επιλογές ορισμένων πολιτικών ηγετών είναι η αιτία των συνεπειών που υπέστησαν οι λαοί τους. Το ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι οφείλεται στο ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με τρόπο λανθασμένο ή με καθυστέρηση», ολοκλήρωσε ο Richardi, σύμφωνα με τον οποίο τα πιο σαφή παραδείγματα είναι εκείνα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης