Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χίος: Τρεις συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Χίος: Τρεις συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ
Στη διάρκεια των επεισοδίων κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίηση
Σε τρεις συλλήψεις αιτούντων άσυλο, αλλά και πολλές προσαγωγές,  προχώρησε η Αστυνομία στη Χίο.
Οι τρεις συλληφθέντες θεωρούνται ως υπαίτιοι των επεισοδίων που διαδραματίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 18/4 στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιμένει στην ανάγκη ταυτοποίησης όλων όσων εμπλέκονται στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν και κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
«Δύσκολη νύκτα χθες στην ανοικτή δομή της ΒΙΑΛ, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ και το προσωπικό για την επιβολή της τάξης. Θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια», αναφέρει σε σχόλιο του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης.
Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα, ενώ το ίδιο βράδυ κυκλοφόρησε στον καταυλισμό η είδηση ότι η νεαρή γυναίκα πέθανε από κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι η 47χρονη είχε μεταφερθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος της, ενώ το τεστ εξέτασης ανίχνευσης του κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.
Κατά τα επεισόδια οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ενώ η τάξη στον καταυλισμό επιβλήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης