Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πάνω από 16.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση

Βρετανία: Πάνω από 16.000 οι νεκροί από τον  κορωνοϊό - Επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου
Στους 596 ανέρχονται οι νεκροί από τον Covid -19 στη Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις 16.060, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.  
Πρόκειται για τον αριθμό των ασθενών, που κατέληξαν σε υγειονομικές μονάδες, όπως τους καταγράφει το βρετανικό σύστημα υγείας.
Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson «αναρρώνει» από τον κορvνοϊό, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπουργός, και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επικρίνεται για την απόκρισή του στην πανδημία.
Αφού βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα, «ο πρωθυπουργός αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση», δήλωσε ο υπουργός Michael Gove στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Dominic  Raab», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του.
Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης διευκρίνισε ο Gove.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια. Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης