Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά -0,8% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Κατά -0,8% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι τιμές παραγωγού σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,8%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (20/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -0,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,7%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,8%, έναντι ετήσιας πτώση -0,7% τον Φεβρουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -0,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -4,7%, ενώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 σημειώθηκε πτώση -3,1%.
Οι τιμές ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -2,1% σε ετήσια βάση και κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά -1,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, παραμένοντας αμετάβλητες σε μηνιαία βάση.
Επιπλέον, οι τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,5% σε ετήσια βάση και κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η άνοδος στις τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +4,2% ετησίως και στο +0,3% σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης