Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβράδυνση του κορωνοϊού διεθνώς, με 2,5 εκατ. κρούσματα, 170 χιλ.νεκρούς, με θνητότητα 6,8% - Αίρονται σταδιακά τα lockdowns

Επιβράδυνση του κορωνοϊού διεθνώς, με 2,5 εκατ. κρούσματα, 170 χιλ.νεκρούς, με θνητότητα 6,8% - Αίρονται σταδιακά τα lockdowns
Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσής του κορωνοϊού διεθνώς, ωστόσο σε πολλά κράτη υπάρχουν διχογνωμίες για τα χρονοδιαγράμματα σταδιακού ανοίγματος των οικονομιών
(upd12) Σημάδια επιβράδυνσης εμφανίζει ο κορωνοϊός διεθνώς, ενώ τα κράτη ήδη σχεδιάζουν την σταδιακή άρση των lockdowns με ορόσημο τις 3 Μαίου - ήδη ορισμένες χώρες έχουν ξεκινήσει την σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ωστόσο, να εφιστά τη μέγιστη προσοχή, προειδοποιώντας ότι χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας.
Διεθνώς ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο σε 170 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ανάρρωσαν 637 χιλιάδες, που αντιστοιχούν στο 26,1% των κρουσμάτων. 
Η θνητότητα ανέρχεται στο 6,8% διεθνώς από 6,9% λίγες ημέρες νωρίτερα.
Στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί 4 εκατ. test, καθιστώντας την ως την χώρα με τους περισσότερους ελέγχους διεθνώς για τον κορωνοϊό, ενώ εξακολουθεί να είναι πρώτη με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, που αντιστοιχούν στο 31% των συνολικών κρουσμάτων, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία.
Μετά από εβδομάδες αναρρίχησης της καμπύλης του κορωνοϊού Covid-19, τα στοιχεία που δείχνουν πως φτάσαμε στο σημείο καμπής, από όπου μόνο κάθοδο μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον για τα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο διεθνώς.
Η παγκόσμια αύξηση των λοιμώξεων επιβραδύνθηκε από 90% παγκοσμίως σε μόλις 38% το τελευταίο δεκαπενθήμερο όπως φαίνονται στα διαγράμματα και ο αριθμός των παγκόσμιων νέων ημερήσιων κρουσμάτων μειώθηκε σε 65,6000 ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/corona%20new%20cases.jpg?itok=nxqqwkUV

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Χαλάρωση των μέτρων δε σημαίνει το τέλος της πανδημίας

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε χθες (20/4) ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας και ότι θα απαιτηθoύν "διαρκείς προσπάθειες" από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.
Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα "να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή", δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Με κυρώσεις απειλεί ο Trump την Κίνα εάν αποδειχθεί οτι ευθύνεται για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Απειλές κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump για την πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με "συνέπειες", χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συμπεράνει πως ήταν "εσκεμμένα υπεύθυνη" για την εξάπλωση της πανδημίας.
«Η πανδημία "θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε", είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την κρίση.
"Και τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού", πρόσθεσε.
Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η Κίνα θα υποστεί συνέπειες για την πανδημία του κορωνοϊού, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο κι έκτοτε έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 157.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Trump απάντησε:
"Αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνοι (οι Κινέζοι ηγέτες), σίγουρα".
"Αν ήταν λάθος, ένα λάθος είναι ένα λάθος.
Αλλά αν ευθυνόταν εν γνώσει της, ναι, εννοώ, τότε σίγουρα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες", επανέλαβε ο ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην Κίνα.
"Ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο ή μήπως άρχισε εσκεμμένα;" διερωτήθηκε.
"Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Ό,τι κι αν έγινε από τα δύο , πρέπει να μας αφήσουν να πάμε εκεί και να το μάθουμε", αξίωσε.
"Ζητήσαμε να πάμε νωρίτερα", όμως "δεν το ήθελαν. Νομίζω ότι ξέρουν πως είχε γίνει κάτι που δεν ήταν καλό και βρίσκονταν σε αμηχανία.
Μας είπαν πως διενεργούν έρευνα", συνέχισε.

Η τραγωδία συνεχίζεται στις ΗΠΑ

Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 1.891 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Στις ΗΠΑ, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οι νεκροί φτάνουν τις 39.095 σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 735.366, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο, όπως και ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ελπίδα το φάρμακο

Η ελπίδα που καλλιεργήθηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί αποτελεσματικό φάρμακο, ελαχιστοποιήθηκαν καθώς η φαρμακευτική εταιρία που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι μπορεί να πεθάνουν 3,3 εκατ. άνθρωποι στην Αφρική από τον κορωνοϊό.
Την ίδια ώρα, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως είναι 10 φορές περισσότερα τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από τα επίσημα νούμερα που δημοσιοποιούν οι αρχές, αφού λόγω του πληθυσμού, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν τεστ σε ευρεία κλίμακα.
Και ενώ είναι κοινή πεποίθηση πως ο παγκόσμιος συναγερμός για την πανδημία θα λήξει μόλις βρεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και το εμβόλιο, ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της επανεκκίνησης των οικονομιών τους, αναζητώντας την χρυσή τομή για την επόμενη ημέρα της λήξης του lockdown.
Στην Ευρώπη γίνονται τα πρώτα, δειλά βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που η Κομισιόν παρουσίασε τον οδικό της χάρτη για την επόμενη ημέρα, ζητώντας συγγνώμη που η Ιταλία αφέθηκε μόνη της στην αντιμετώπιση της κρίσης, παραδεχόμενη διά στόματος της προέδρου της Κομισιόν Von der Leyen πως ήταν εντελώς ανέτοιμη για μία τέτοια πανδημία.
Στην Κίνα, εκεί όπου ξέσπασε η πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο, τα νέα παραμένουν θετικά για την εξέλιξη της νόσου,  αν και δεν λείπουν οι ανησυχητικές ειδήσεις, ωστόσο στην πόλη Wuhan αναθεώρησαν τα στατιστικά στοιχεία σε κρούσματα και νεκρούς απόδειξη ότι η Κίνα έλεγε ψέματα τόσους μήνες για τον κορωνοιό.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία:

- Παγκοσμίως σχεδόν 2,47 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον covid 19
- Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 168 χιλιάδες, ενώ όσοι θεραπεύτηκαν, υπερβαίνου τις 644 χιλιάδες.
- Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα, καθώς οι νεκροί αντιστοιχούν στο 6,9% των κρουσμάτων που αποτελεί το ποσοστό της θνητότητας.
- Οι νεκροί ωστόσο αντιστοιχούν στο 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Το ποσοστό όσων θεραπεύτηκαν ως προς τα κρούσματα αντιστοιχεί σε 26,1% από 20% που ήταν πρόσφατα.
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CURVE.jpg?itok=CsPoWBGI
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 2.463.357
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 168.906, ενώ θεραπεύτηκαν 644.262 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά σχεδόν 24.114 νεκρούς και 181.228 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 766.664 - Στους 41.313 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 200.210 και 20.852 νεκρούς
- Στους 20.292 οι νεκροί στη Γαλλία, 154.098 τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 16.550 και τα κρούσματα σε 125.851.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 146.398 και οι νεκροί σε 4.706.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 5.209 και τα κρούσματα σε 83.505.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 234 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.674.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 83.818 και 4.636 θάνατοι.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.797 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 236.
- Στους 5.828 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 39.983 τα κρούσματα.
- Στα 6.547 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 27.944 στην Ελβετία που μετρά και 1.429 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 117 οι νεκροί.
- Στους 2.140 οι νεκροί στην Τουρκία, πάνω από 90.980 τα κρούσματα.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/new%20daily%20cases.jpg?itok=30iBWjEa

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/conceptual%20global%20infection%20curve.jpg?itok=LLrdobmS
Νέα Υόρκη: Η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις της επιδημίας

Στο επίκεντρο του κορωνοϊού, οι ΗΠΑ, με τους 41.313 νεκρούς και τα 766.664 κρούσματα, η επανεκκίνηση της οικονομίας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα και αντιδράσεις σε πολιτείες.
«Θέλω να θέσω τον πήχη ψηλότερα με τη χαλάρωση των μέτρων.
Ας επωφεληθούμε από αυτήν την περίοδο και ας σκεφτούμε ξανά πώς θέλουμε να είναι η κοινωνία μας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.
Ο A. Cuomo δήλωσε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων επί της λειτουργίας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις.
«Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθεί οποιοσδήποτε στην χώρα αυτή ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βγούμε από τα σπίτια.
Κανείς», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Δεκαπλάσια τα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από όσα αναφέρουν οι αρχές

Δέκα φορές περισσότερα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από τα επίσημα νούμερα που δημοσιοποιούν οι αρχές, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Ο κόσμος δεν θα μάθει ποτέ την έκταση της πανδημίας.
Οι ερευνητές συμφωνούν στο ότι το πραγματικό νούμερο των μολύνσεων του Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται μέσω των μέσων ενημέρωσης – ειδικά στα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα.
Σε αυτά τα κράτη, λόγω του πληθυσμού, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν τεστ σε ευρεία κλίμακα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/COVIDus.jpg?itok=_9Lsvyk7
Image
Γαλλία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν το συμβολικό όριο των 20.000 - 154.098 τα κρούσματα

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων της επιδημίας του κορωνοϊού, έχοντας καταγράψει 547 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο.
Ωστόσο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, καθώς και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική συνεχίζουν να μειώνονται, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας.
«Απόψε, η χώρα μας ξεπέρασε ένα ιδιαίτερα οδυνηρό συμβολικό όριο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jerome Salomon.
Συνολικά, 20.292 άνθρωποι έχουν υποκύψει από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του Μαρτίου: 12.513 στο νοσοκομείο (+444 τον τελευταίο 24ωρο) και 7.752 σε οίκους ευγηρίας ιατρικής περίθαλψης και άλλες ιατρο-κοινωνικές δομές (+103).
Παρόλ'αυτά, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται, μαζί με τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Iταλία: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 181.228, και των νεκρών 24.114

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία έφτασε τα 181.228, και των νεκρών τους 24.114, ενώ παράλληλα, 48.877 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 178.972 και είχαν χάσει την ζωή τους 23.660 άνθρωποι ενώ 47.055 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (20/4), δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 454 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.256 νέα κρούσματα, ενώ 1.817 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Στους 2.573 ανέρχονται οι ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.114 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 80.758 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 66.971 και οι νεκροί 12.376.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.867, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 3.079.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 16.127, με 1.112 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται πολύ σημαντικά (791 λιγότερα κρούσματα), αλλά το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 21 περισσότεροι άνθρωποι.
Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Οι θεραπευμένοι είναι 311 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.
Ενδεικτικό θεωρείται, πάντως, ότι για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης, στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου του Μπέργκαμο η μεταφορά νέων ασθενών έχει μειωθεί κατά περισσότερο από ένα τρίτο.
Για να σταματήσουν οι μεταδόσεις, όμως, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστο σαράντα ημέρες.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALY1_0.png?itok=WQT4rNi6
Ισπανία: Παράταση της καραντίνας μέχρι τις 9 Μαΐου – Ίσως τα παιδιά μπορέσουν να βγουν από το σπίτι

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στην Ισπανία στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έναντι 410 το προηγούμενο 24ωρο, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 20.852 από 20.453 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί ξεπέρασε το όριο των 200.000 και έφθασε τα 200.210 (από 195.944 την Κυριακή 19/4) στη χώρα που έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί ανέρχεται σε 80.587.
 Για δυο ακόμη εβδομάδες, ήτοι μέχρι και τις 9 Μαΐου θα παρατείνει την καραντίνα η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορωνοϊό χώρες παγκοσμίως.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, ανακοίνωσε ότι  θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει κατά 15 ημέρες, ως τις 9 Μαΐου, την καθολική καραντίνα που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά και ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 από τις 27 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας, αρχίζοντας έτσι να χαλαρώνει το lockdown που είχε επιβάλει στις 14 Μαρτίου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και έχουν περιοριστεί στις αναγκαίες μετακινήσεις, όπως να βγουν για την προμήθεια τροφίμων, ενώ τα παιδιά δεν βγαίνουν έξω.
Η επόμενη φάση της καραντίνας, μετά τις 27 Απριλίου, ενδέχεται να μην είναι συμμετρική, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα θα είναι ίσως πιο χαλαρά σε μερικές περιοχές και για κάποιες ομάδες, όπως για τα παιδιά που θα  μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους «για περιορισμένο χρονικό διάστημα και υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση».
Στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε την Κυριακή του Πάσχα (19/4/2020) κατά 410 έναντι 565 το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 20.453, σε μία από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο χώρες.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού έφθασε τα 195.944 την Κυριακή από 191.726 το Μεγάλο Σάββατο.

Γερμανία: Νέοι θάνατοι και κρούσματα

Τους 4.706 έφτασαν οι νεκροί στη Γερμανία, ενώ τα κρούσματα τον αριθμό των 146.398 χιλ.
Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 184, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το Robert Koch-Institut.
Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 2.458 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Σημειώνεται ότι οι απολογισμοί των ασθενών που υπέκυψαν και των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία είναι χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφηκαν το Σάββατο 18/4 (242 και 3.609 αντίστοιχα) αλλά και την Παρασκευή 17/4 (299 και 3.380).

Βρετανία: Νέα μεγάλη άνοδος κρουσμάτων και θανάτων - Δεν θα άρει το lockdown - Ανησυχίες για δεύτερο κύμα με την άρση των μέτρων

Στους 16.550 ανέρχονται οι νεκροί στη Βρετανία, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τις 125.851 χιλιάδες.
Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson «αναρρώνει» από τον κορωνοϊό, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπουργός, και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επικρίνεται για την απόκρισή του στην πανδημία.
Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Dominic  Raab», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του.
Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης διευκρίνισε ο Gove.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια.
Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.
Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη 16/4 να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.
Την ανησυχία της βρετανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson.
«Η μεγάλη ανησυχία στην άρση του lockdown είναι η δεύτερη κορύφωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 16.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή του από τον κορωνοϊό.
Συνολικά, 16.060 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια Covid-19 στο νοσοκομείο και 120.067 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δηλ. 5.850 περισσότεροι από ό,τι την προηγουμένη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UKDAY.png?itok=ae4nYSlk
Ελβετία - Στους 1.142 οι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Στα 27.944 τα συνολικά κρούσματα

Μακραίνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελβετία.
Όπως ανακοίνωσε χθες (20/4/2020) το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο απολογισμός των θανάτων έφτασε τους 1.142 το τελευταίο, σημειώνοντας αύξηση από τους 1.135 που ήταν χθες (19/4/2020).
Ο αριθμός των θετικών τεστ αυξήθηκε επίσης σε 27.944 από 27.740 την Κυριακή.
Η επιβράδυνση του αριθμού των νέων κρουσμάτων επέτρεψε στην ελβετική κυβέρνηση να αποφασίσει να αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown από τις 27 Απριλίου.

Κίνα: Σε 83.818 τα κρούσματα
 
Στους 4.636 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού ύστερα από την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για θανάτους και κρούσματα από την πόλη Ουχάν, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της πανδημίας.
Τα κρούσματα φτάνουν τα 83.818.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.
Όπως είπε, η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ουχάν, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι η αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική.
Παράλληλα, το Πεκίνο απηύθυνε έκκληση για διεθνή ενότητα κατά του κορωνοϊού, μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου Ε.  Macronκαι αρκετών δυτικών πρωτευουσών για τη διαχείριση της επιδημίας από το Πεκίνο.

Τουρκία: Νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahretin Koca, 123 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο και διαγνώστηκαν 4.674 κρούσματα για το ίδιο διάστημα.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της κρίσης στις 11 Μαρτίου, έφτασε τους 2.140 και των κρουσμάτων σε 90.980.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (20/4) ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από σύσκεψη με το υπουργικό συμβούλιο, ο Erdogan γνωστοποίησε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.
Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου.
Σημειώνεται ότι η 23η Απριλίου είναι εθνική εορτή για την Τουρκία και συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης