Τελευταία Νέα
Διεθνή

SAP: Κατά +1% αυξήθηκαν τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,48 δισ. ευρώ - Στα 6,52 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
SAP: Κατά +1% αυξήθηκαν τα κέρδη το α΄ 3μηνο 2020, στα 1,48 δισ. ευρώ - Στα 6,52 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7% σε ετήσια βάση, στα 6,52 δισ. ευρώ
Άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού SAP για το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεχόμενα ώθηση από την ισχυρή δυναμική των δραστηριοτήτων για τους πρώτους δύο μήνες του έτους.
Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας λογισμικού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1% σε ετήσια βάση, στα 1,48 δισ. ευρώ, έναντι 1,47 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της SAP κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7% στα 6,52 δισ. ευρώ, έναντι 6,12 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας από τις υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά +21% στα 2,01 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από άδειες χρήσης λογισμικού μειώθηκαν κατά -31% στα 451 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά το λειτουργικό περιθώτιο της εταιρείας, αυτό διαμορφώθηκε στο 22,7% για το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι 24% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
«Καθώς εμφανίστηκαν οι άνευ προηγουμένου παγκόσμιες προκλήσεις από τον Covid-19, επωφεληθήκαμε από την εγγενή ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και τη βιώσιμη συνάφεια του χαρτοφυλακίου μας», δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της SAP, Christian Klein, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
«Η έμφασή μας στην αύξηση της βάσης των πιο προβλέψιμων κερδών και η γεωγραφική και τομεακή ποικιλομορφία της επιχείρησής μας, μας τοποθέστησε σε ισχυρή θέση ώστε να ανταπεξέλθουμε στην περίοδο που έχουμε μπροστά μας και να αναδυθούμε πιο δυνατοί στη νέα ομαλότητα που θα ακολουθήσει».
Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδας η SAP προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του 2020, προβλέποντας επιδείνωση των αποτελεσμάτων της το δεύτερο τρίμηνο, και σταδιακή ανάκαμψη από το τρίτο τρίμηνο και έπειτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης