Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google, Apple και Facebook: Ο «μεγάλος αδελφός» στην εποχή της πανδημίας

Google, Apple και Facebook: Ο «μεγάλος αδελφός» στην εποχή της πανδημίας
To κυνήγι του κορωνοϊού από τις Google, Apple και Facebook θέτει εν αμφιβόλω τα προσωπικά δεδομένα
Σε ένα άγριο κυνήγι ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχουν επιδοθεί οι τεχνολογικοί γίγαντες Google, Apple και Facebook, εγείροντας σοβαρά ζητήματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Ήδη και οι τρεις εταιρείες έχουν δημιουργήσει χάρτες και πίνακες ελέγχου που δείχνουν πώς εξαπλώνεται ο Covid-19.
Kάθε οπτικοποίηση αντικατοπτρίζει τον μοναδικό τύπο δεδομένων που κάθε εταιρεία τεχνολογίας είναι έτοιμη να συλλέξει από τους χρήστες.
Η Google και η Apple έχουν αναπτύξει δύο εργαλεία που δείχνουν την κινητικότητα των ανθρώπων σε συγκεκριμένες περιοχές και πόσο αυτή αυξομειώνεται.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι εταιρείες συγκέντρωσαν δεδομένα από άτομα που χρησιμοποιούν το Apple Map και τους Google Map, καθώς και δεδομένα τοποθεσίας από χρήστες iPhone και Android, αντίστοιχα.
Το Facebook δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει πόσα άτομα αναφέρουν συμπτώματα COVID-19 σε κάθε κομητεία στις ΗΠΑ, συλλέγοντας δεδομένα με έρευνα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.
Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανέπτυξε επίσης ένα πίνακα κινητικότητας που συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των ανθρώπων από έναν όμιλο ιδιωτικών εταιρειών.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι τεχνολογικοί γίγαντες επιμένουν ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν παραβιάζονται, καθώς μάλιστα δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να εντοπιστούν συγκεκριμένα άτομα.

Ο χάρτης της Facebook
Image
Ο «χάρτης» της Apple
Image
Ο «χάρτης» της Google
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης