Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Πτώση 25% στις πωλήσεις των iPhones, παρά την ικανοποίηση για τις παραγγελίες

tags :
Apple: Πτώση 25% στις πωλήσεις των iPhones, παρά την ικανοποίηση για τις παραγγελίες
Η Apple ανακοίνωσε ότι το νέο iPhone SE πηγαίνει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, ωστόσο προβλέπει μείωση στις πωλήσεις -25%
Πτώση 25% στις πωλήσεις των iPhones το α’ τρίμηνο του 2020 σημειώνει ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, παρά την ικανοποίηση εκ μέρους των ιθυνόντων για τις παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί.
Το νέο, χαμηλού κόστους iPhone SE πραγματοποιεί καλύτερες πωλήσεις από ό,τι αναμενόταν.
Ωστόσο, εκτιμά ότι αυτές θα μπορούσαν να μειωθούν μέχρι τον Ιούνιο κατά 20% με 25% λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Η Apple προέβλεψε τον Φεβρουάριο ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους της το α’ τρίμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης στην Κίνα, καθώς και των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη έγινε πριν από το lockdown στις ΗΠΑ.
Πριν από μία εβδομάδα, η Apple παρουσίασε το νέο της μοντέλο iPhone SE με οθόνη 4,7 ιντσών.
Στο νέο iPhone περιλαμβάνονται Touch ID, αναβαθμισμένος A13 Bionic chip από την οικογένεια του iPhone 11, αλλά και φωτογραφικός φακός με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με εφέ βάθους, ανάλυσης 12 megapixel.
Το πλαίσιο του νέου κινητού είναι από αλουμίνιο με γυαλί να καλύπτει το μπροστά και το πίσω μέρος, ενώ η αντοχή του στο νερό είναι σε βάθος ενός μέτρου και για τριάντα λεπτά.
Η εταιρεία αποφάσισε την παρουσίαση των νέων μοντέλων παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε περιδίνηση λόγω κορωνοϊού.
Τα νέα iPhone SE διατίθενται σε τρία χρώματα -μαύρο, λευκό και κόκκινο- και η δυνατότητα παραγγελίας στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου.
Οι ανταγωνιστές της Apple, η Google και η Samsung, έχουν επίσης κυκλοφορήσει νέα μοντέλα χαμηλού κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης