Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για να ξαναπάρει μπρος η οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για να ξαναπάρει μπρος η οικονομία
Το Μαξίμου καταρτίζει σχέδιο σταδιακής μετάβασης για επιστροφή στην κανονικότητα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την σταδιακή απόσυρση των περιορισμών καθώς η κυβέρνηση έδωσε το πρώτο στίγμα της άρσης των μέτρων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει την επαναλειτουργία πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων από τις 27 Απριλίου μόνο για επείγουσες υποθέσεις.
Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στη νέα κανονικότητα είναι συνεχείς καθώς δεν θα είναι μια κανονικότητα σαν αυτή που ξέραμε, αφού το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει και κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία του νέου τρόπου ζωής που καλούμεθα εδώ και περίπου δύο μήνες να ακολουθούμε και τα οποία θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό.
Δηλαδή θα πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας, θα αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, θα αποφεύγουμε τις χειραψίες, τις κοντινές επαφές και βεβαίως θα τηρούμε τις αποστάσεις.
Το εν λόγω σχέδιο θα το ανακοινώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός ο οποίος θα απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες για να αναφερθεί στην σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Επίσης ο πρωθυπουργός μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει και τη Βουλή.
Εκεί αναμένεται να απαντηθούν και οι αιτιάσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση σε σχέση με κάποια κονδύλια της κατάρτισης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.
Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση πάντως επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έρχεται ν απαντήσει ειδικά για τα κονδύλια και ερμηνεύουν την απάντηση της κυβέρνησης για ενημέρωση εφ όλης της ύλης ως «φυγομαχία με τακτικισμούς».
Γι’ αυτό άλλωστε έλεγαν, από την Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση μέχρι να έρθει στη Βουλή με απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει και η μάχη για την οικονομία.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης και η οποία εδώ και ένα μήνα δεν μπορεί να βρει λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης της Ευρωζώνης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή τη συνομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ουσιαστικά στο ευρωομόλογο παρότι δεν χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή την ορολογία αλλά προτίμησε την φράση «νέα χρηματοδοτικά εργαλεία» γιατί αυτό έχει σημασία και όχι πως θα ειπωθεί το κορωνο-ομόλογο ή όπως άλλως, ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθούν οι οικονομίες.
Επίσης έθεσε και επισήμως την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς και ζήτησε οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας.
Κατά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο Michel ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε ακόμη και για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης