Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανύπαρκτη η ΕΕΤΤ στην εποπτεία των εταιριών Ταχυμεταφορών

tags :
Ανύπαρκτη η ΕΕΤΤ στην εποπτεία των εταιριών Ταχυμεταφορών
Η εποπτεία που υποτίθεται ότι έχει εξαντλείται σε διαπιστώσεις και νουθεσίες χωρίς αντίκρυσμα
Την ώρα που οι υπηρεσίες courier έχουν καταρρεύσει και οι χρόνοι παράδοσης έχουν υπερβεί κάθε όριο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μένει απλός θεατής στην αγορά των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών που υποτίθεται ότι εποπτεύει.
Για την ακρίβεια το μόνο που έχει πράξει είναι να κάνει διαπιστώσεις ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες. Στην ουσία δηλαδή αποδέχεται ότι οι εταιρίες τα έχουν πράξει όλα σωστά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Η αλήθεια είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους προς τους καταναλωτές , άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό και η ΕΕΤΤ την ίδια στιγμή τις καλεί να μην μετακυλίσουν το κόστος στους καταναλωτές. Το γεγονός όμως ότι οι εταιρίες ταχυμεταφορών τιμολογούν υπηρεσίες σε τιμές που δεν ανταποκρίνονται στις παροχές για τις οποίες έχουν δεσμευτεί μάλλον αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια.
Έτσι με ευθύνη της ΕΕΤΤ συνεχίζεται μια άναρχη κατάσταση στην αγορά. Οι εταιρίες συνεχίζουν να πουλούν υπηρεσίες που δεν παρέχουν και η ΕΕΤΤ είναι ευχαριστημένοι που δεν μετακυλίεται κόστος χωρίς να υπολογίζεται το κόστος που συνεπάγονται οι καθυστερημένοι χρόνοι παράδοσης και τις ζημίες που τυχόν προκαλούνται σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ταχυμεταφορών για να διακινήσουν τα προϊόντα τους.
Και δεν υπάρχει δικαιολογία δεδομένου ότι αν τα supermarkets λειτουργούσαν όπως οι εταιρίες courier τότε απλά δεν θα λειτουργούσαν. Φρόντισαν όμως να προσαρμοστούν γρήγορα και να προσλάβουν προσωπικό προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.
Έτσι μετά από μια παράλυτη ΕΕΤΤ το ρόλο της ουσιαστικά υποκαθιστά το Υπουργείο Ανάπτυξης με τους ελέγχους που διενεργεί αλλά στο επίπεδο της αισχροκέρδειας και των εναρμονισμένων πρακτικών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης