Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 5,76 δισ. δολ. το α' τρίμηνο του 2020 για το Netflix, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Κέρδη 5,76 δισ. δολ. το α' τρίμηνο του 2020 για το Netflix, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού
Ανεπανάληπτα κέρδη για το φαινόμενο Netflix
Κέρδη ρεκόρ ύψους 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Netflix, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχαγωγίας, παρέχοντας υπηρεσίες video streaming.
Όπως αναμενόταν, η Netflix, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ώθησε τις κυβερνήσεις να επιβάλουν δρακόντειες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, επωφελήθηκε από τα lockdowns, καθώς οι πολίτες αναγκαστικά έμεναν σπίτι.
Πάντως, οι ιθύνοντες της εταιρείας ανησυχούν, διότι ο κορωνοϊός έχει μειώσει, αναγκαστικά, τις παραγωγές νέων σειρών και ταινιών.
«Στην ιστορία των είκοσι ετών μας, δεν έχει υπάρξει ξανά πιο αβέβαιη περίοδος» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings.
«Ο κορωνοϊός έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου και, ελλείψει θεραπείας ή εμβολίου, κανείς δεν ξέρει πώς ή πότε θα τελειώσει αυτή η τρομερή κρίση που έχει οδηγήσει χιλιάδες στον θάνατο και εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία».
Πάντως, η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με ρευστότητα 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η μη ασφαλισμένη πιστωτική διευκόλυνση των 750 εκατομμυρίων δολαρίων παραμένει αναξιοποίητη.
Με τους κινηματογράφους κλειστούς, η Netflix δήλωσε ότι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αποκτήσει τίτλους που διαφορετικά δεν θα πήγαιναν κατευθείαν στην ταινιοθήκη της.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Netflix προσφέρει το περιεχόμενό της σε 100 χώρες ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης