Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 1,5% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 1,5% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (22/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσάις της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,5%.
Ο ετήσιος πληωθωρισμός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αυτός διαμορφώθηκε στο 1,6% ετησίως, έναντι 1,7% τον Φεβρουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,6%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν επιβράδυνση στο 0,3% τον Μάρτιο, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιβράδυνση στο 0,1%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,2% έναντι πτώση επίσης κατά 0,2% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης