Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Σταδιακή χαλάρωση του lockdown στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου

Sanchez: Σταδιακή χαλάρωση του lockdown στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου
Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο Sanchez
Για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez.
O πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε πως η κυβέρνησή του σχεδιάζει να αρχίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να χαλαρώνει τα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.
Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο Sanchez στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, κατά την οποία πρόκειται να ζητήσει από τους βουλευτές να παρατείνουν μέχρι τις 9 Μαΐου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ισπανία.
Το lockdown επιβλήθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

Αναμένει συναίνεση στη Σύνοδο Κορυφής

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξει σε μια αρχική συναίνεση για μια κοινή οικονομική απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
«Αναμένω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο θα καταλήξει σε μια πρώτη συναίνεση διότι είναι απαραίτητο», δήλωσε σήμερα ο Sanchez στο Κοινοβούλιο.
Η Ισπανία έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους έως 1,5 τρισ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση ομολόγων εις το διηνεκές.
Ο Sanchez πρόσθεσε ότι επιθυμεί το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πακέτο του Eurogroup για τον κορωνοϊό που συμφωνήθηκε στις 9 Απριλίου να εφαρμοστεί έως την 1η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης