Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani: Το Ιράν θα υποστεί λιγότερες ζημίες από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου σε σχέση με άλλες χώρες

tags :
Rouhani: Το Ιράν θα υποστεί λιγότερες ζημίες από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου σε σχέση με άλλες χώρες
Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Τεχεράνη έχει περιορίσει την εξάρτησή τους από τον «μαύρο χρυσό»
Τη θέση ότι το Ιράν δεν πρόκεται να υποστεί τόσο μεγάλες ζημίες από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου σε σχέση με άλλες χώρες, διατύπωσε σήμερα (22/4) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, καθώς έχει μειωθεί η εξάρση της Τεχεράνης από τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ότι «θα υποστούμε λιγότερε ζημίες σε σχέση με άλλες χώρες από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, επειδή η οικονομία μας εξαρτάται λιγότερο από τις εξαγωγές πετρελαίου».
«Όλες οι χώρες που είναι πλούσιες σε πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν, έχουν υποστεί ζημίες», τόνισε ο πρέοδρος του Ιράν, διευκρινίζοντας ότι «αυτές οι ζημίες σε κάποιες χώρες είναι μεγαλύτερες, ενώ στο Ιράν είναι μικρότερες».
«Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλους μας, αλλά κάθε χώρα που έχει εξαρτηθεί περισσότερο από το αργό πετρέλαιο έχει βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερο δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Rouhani, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «λόγω της μειωμένης εξάρτησήας μας από το πετρέλαιο, είτε με δική μας βούληση είτε με την επιβολή του εχρθού, οι ζημίες μας θα είναι σαφώς λιγότερες».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οικονομικό τομέα της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι έχουμε αναπτύξει τη γεωργία και τη βιομηχανία μας τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πολύ σημαντικό».
Σημειώνεται ότι το 2018 οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, επιβάλλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, γεγονός που μείωσε τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας κατά -80%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Ιράν να αναμορφώσει την οικονομία της και να την καταστήσει λιγότερο εξαρτημένη από τις εξαγωγές πετρελαίου, δεδομένης της σημαντικής πτώσης που έχουν καταγράψει τα έσοδά της από τον ενεργειακό κλάδο.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης