Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταιγίδα» στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Πλήγμα στα κέρδη λόγω των lockdowns

«Καταιγίδα» στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Πλήγμα στα κέρδη λόγω των lockdowns
Με discount 50% οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών , έναντι των αμερικανικών
Να βρεθούν αντιμέτωπες με…καταιγίδα ετοιμάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς οι οικονομικές συνέπειες των μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κερδοφορία.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών διαπραγματεύονται με discount 50% έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστών τους, ενώ τα πρώτα σημάδια καταγράφουν διεύρυνση του χάσματος, με βάση τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε δυσμενή θέση, ενώ αναμένουν ακόμη χειρότερες ειδήσεις.
Στη Γερμανία η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με πτώση στα έσοδα, ενώ η Commerzbank ετοιμάζεται να αυξήσει τις προβλέψεις για τα προβληματικά δάνεια.
Η HSBC προειδοποίησε για υψηλότερες προβλέψεις, ενώ και η γαλλική BNP Paribas έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το trading.
Στην Ιταλία, οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο νέας αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά από 10 χρόνια μάχης για να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους.
Εξαίρεση ενδεχομένως να αποτελέσουν οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse, οι οποίες αναμένουν αύξηση των κερδών τους στο α΄τρίμηνο του 2020.
Οι μέσες τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών σε σχέση με το book value, παραμένουν 50% χαμηλότερα, έναντι των αμερικανικών τραπεζών.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη το 2012, όταν οι μετοχές διαπραγματευόταν με discount 48%.
Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών εκτιμάται ότι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο α' τρίμηνο του 2020, λόγω των lockdowns, τα οποία έχουν καταρρακώσει τα εισοδήματα των εταιρικών πελατών τους.
Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα για τη διάρκεια της κρίσης και το επίπεδο της κρατικής βοήθειας, παραμένει στα ύψη, σύμφωνα με το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης