Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Τα έργα τέχνης της Αθωνικής Πολιτείας στο επίκεντρο του τελευταίου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή»

tags :
Τα έργα τέχνης της Αθωνικής Πολιτείας στο επίκεντρο του τελευταίου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή»
Αυλαία ρίχνουν την Κυριακή 26/4 και οι σειρές «Ο τόπος μου γιορτάζει» & «Σύγχρονοι Γέροντες»
Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα έργα τέχνης και τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Όρους ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Απριλίου η σειρά ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή» σε παραγωγή COSMOTE TV.
Με φόντο τις εργασίες της ψηφιακής τους αποτύπωσης -έργο που υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ- σπάνια έργα τέχνης, μοναδικά κειμήλια και χειρόγραφα, που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, «αφηγούνται» τις ιστορίες τους.
Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που βρίσκονται στα σκευοφυλάκια και τα καθολικά στις Μονές Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Παύλου, Βατοπαιδίου και Σιμωνόπετρας, καθώς και στο Πρωτάτο στις Καρυές, ενώ θα γνωρίσουμε και τις πτυχές της Αγιορείτικης ιστορίας, παράδοσης και ζωής ανά τους αιώνες (21.00, COSMOTE HISTORY HD και COSMOTE HISTORY @YouTube).
Αυλαία ρίχνουν αυτή την εβδομάδα και οι σειρές «Ο τόπος μου γιορτάζει» και «Σύγχρονοι Γέροντες» με τα τελευταία επεισόδια να προβάλλονται την Κυριακή 26 Απριλίου.
Ειδικότερα, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει» μας ταξιδεύει στην Ασή Γωνιά Χανίων και μας συστήνει το έθιμο του Άη Γιώργη του Γαλατά, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη των Χανίων, αλλά και να γνωρίσουν την δύσκολη καθημερινότητα των κτηνοτρόφων στις κορυφές του όρους Μαδάρα (Κυριακή 26/4, 16.00, COSMOTE HISTORY HD).
Αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Εφραίμ του Κατουνακιώτη είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Σύγχρονοι Γέροντες» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, που προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD. Μαθητής του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή και του Γέροντα Νικηφόρου, ο Εφραίμ έζησε 65 χρόνια αυστηρής ασκητικής ζωής κερδίζοντας με την υποδειγματική υπακοή του τον τίτλο του χαρισματικού υποτακτικού. Το τελευταίο επεισόδιο θα μεταδοθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY @YouTube.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης