Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παρά το… κανόνι της Creta Farms η Νίκας αύξησε πωλήσεις αλλά η τελική γραμμή είχε και πάλι ζημιές

tags :
Παρά το… κανόνι της Creta Farms η Νίκας αύξησε πωλήσεις αλλά η τελική γραμμή είχε και πάλι ζημιές
Ο όμιλος έλαβε χρηματοδότηση από συνδεδεμένη εταιρεία 8,1 εκατ. ευρώ. 
Ερωτήματα προκαλεί η πορεία του κλάδου των αλλαντικών καθώς παρά την απώλεια ενός μεγάλου παίκτη με σημαντικό μερίδιο αγοράς, ανταγωνιστές όπως η Νίκας παρά την αύξηση κατά 28% στις πωλήσεις δε μπόρεσαν να γυρίσουν την τελική γραμμή σε κέρδη.
Υπάρχει φυσικά βελτίωση αφού οι πωλήσεις των 51,7 εκατ. ευρώ από 40,4 εκατ. ευρώ έδωσαν θετικά EBITDA κατά 876 χιλ. ευρώ από -2,06 εκατ. ευρώ αλλά η ζημία πριν τη φορολογία περιορίστηκε στα 3 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ.
Η τελική γραμμή, η ζημία δηλαδή μετά από φόρους διαμορφώθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ από 5,6 εκατ. ευρώ.
Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν στα 1,47 εκατ. ευρώ και τα επίπεδα αυτά σε σύγκριση με τη λειτουργική κερδοφορία δεν αφήνουν περιθώρια για κέρδη.
Το 2019 σύμφωνα με την εταιρεία το κόστος των πρώτων υλών σημείωσε σημαντική αύξηση και η διοίκηση προσπάθησε να εφοδιαστεί εγκαίρως με πρώτες ύλες.
Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 1,4 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 41,1 εκατ. ευρώ από 32,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται επίσης πως οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 1,2 εκατ. ευρώ, οι εκροές από επενδυτικές δραστηριότητες ήταν στα 2,8 εκατ. ευρώ και ο όμιλος έλαβε χρηματοδότηση από συνδεδεμένη εταιρεία 8,1 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2019 ήταν στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης